6'lı masada 3 günlük Akşener krizi: Tamam mı devam mı kavgası
ensonhaber.com

Türkiye'de seçimlere sayılı günler kala muhalefet bloğunda kargaşa yaşanıyor...

Yaklaşık 1,5 yıl önce seçimlere birlikte girmek için CHP, İyi Parti, Saadet, Gelecek, Deva ve Demokrat Partilerinin kurduğu 6'lı masa, 3 Mart'ta Meral Akşener tarafından dağıtıldı.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde 6'lı masayla aday konusunda mutabık kalmayan İyi Parti Lideri Akşener, partisinin kıskaca alındığını ve kendisine aday dayatması yapıldığını belirterek masadan kalktığını duyurdu.

"Mansur, Ekrem aday olsun"

Masaya CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isimlerini öneren Akşener, bu önerisine destek bulamadığını söyleyip, iki CHP'li belediye başkanına çağrıda bulundu.

İmamoğlu ve Yavaş'a adaylık çağrısı yapan Akşener, "Size ateşten gömlek giymek vazife kılındı. Milletimiz sizleri göreve çağırıyor." ifadeleriyle seslendi.

Akşener'in hayal kırıklığı: Kılıçdaroğlu'na biat

Ancak Akşener iki isimden de destek bulamayarak hayal kırıklığına uğradı.
İmamoğlu ve Yavaş, adaylık istemiyoruz diyerek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na biatlarını sundu.

Akşener'in masaya geri dönme isteği

Bu hamle karşısında eli zayıflayan Akşener, yalnız kalınca ittifaka geri dönme çabası içine girdi.

Masaya geri dönmek için şartlarının olduğunu bildiren Akşener, kamuoyunda kendisine yakın gazetecilerle ittifaka haber yolladı.

CHP kanadından bu barış anlaşmasının yapılması görevi ise İmamoğlu ve Yavaş'a verildi.

Geri dönün ziyareti

İki büyükşehir belediye başkanı, Kılıçdaroğlu'nun izniyle Akşener'e ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası açıklama yapan belediye başkanları, Akşener'e masaya geri dönün çağrısında bulunduklarını söyledi.

"Şartım var"

İyi Parti Lideri Akşener, geri dönmeye sıcak baktığını ancak; İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması şartıyla masaya geri döneceğini iletti.

Hakaretler havada uçuştu

Yaşanan bu 3 günlük süre içinde unutulmayacak olan şey ise; ittifaktaki partilerin, gazetecilerin, akademisyenlerin ve ünlülerin birbirlerine karşı olan hakaret dolu sözleri...

Özellikle CHP'ye yakın medya kuruluşlarında yer alan gazetecilerin Meral Akşener özelinde İyi Parti'yi hedef alan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu destekleyen mesajları, hiç unutulmayacak...

İşte o söylenenlerden birkaçı şu şekilde;