- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, köprü ve otoyol ücretlerine yeniden değerleme oranı kadar zam yapılabileceğini açıkladı.
- 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin ücretleri 47 TL'den 58 TL'ye yükselecek.
- Osmangazi ve Çanakkale Köprüleri ise 795 TL'den 997 TL'ye çıkacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV ekranlarında katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Uraloğlu burada, otoyol ve köprü ücretlerine ilişkin açıklama da yaptı ve yeniden değerleme oranıyla birlikte artabileceğini belirtti.
"DÜZENLEME YAPACAĞIZ"
Bakan Uraloğlu, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine ilişkin olarak, "Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyollar var. Burada yaklaşımımız yeniden değerleme oranında olabilir diye düşünüyoruz.
Yap-işlet-devret durumundaki otoyollarda sözleşmede nedir, ona bakacağız. Bazen yüzde 10 düzenleme yapabiliriz.
Enflasyon ne oldu, ulaşımdaki enflasyonu etkileyen miktar ne kadardır diye düzenleme yaparız diye düşünüyorum." dedi.

YENİDEN DEĞERLEME ORANI: 25,49
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 27 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre yeniden değerleme oranı, 2026 yılı için yüzde 25,49 olarak belirlendi.

KÖPRÜ VE OTOYOLLARIN ÜCRETLERİ DEĞİŞECEK
15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü tek yön otomobil geçiş ücreti 47 TL olarak uygulanıyor, zam ile birlikte 58 TL'ye yükselecek.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti 80 TL'den 100 TL'ye çıkacak.
Osmangazi Köprüsü geçişi otomobiller için 795 TL, Çanakkale Köprüsü de 795 TL'ydi ancak zamla 997 TL olacak.