Adana'da tutuklanan müettahit KKTC'de yakalanmasının ardından ziyarete gittiğini savundu
AA

Asrın felaketi 45 binden fazla can aldı...

Enkaza dönen şehirlerde arama kurtarma çalışmaları sonlanırken enkaz kaldırma işlemlerine başlanıldı.

Yaşanan depremlerin şiddetinin yanı sıra yıkılan binalar üzerinde inceleme başlatıldı.

Yapılan incelemelerle onlarca apartmanın inşasında deniz kumu, tahta ve deniz kabukları tespit edildi.

Adana'da 13 bina yıkıldı

Öte yandan bir binada ise kolonlarda tuğla kullanıldığı belirlendi.

Depremi az hasarlı atlatan Adana'da da 13 bina yıkıldı.

Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki Alpargün Apartmanı depremde yıkılarak çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

1 müteahhit tutuklandı

Yapılan incelemeler sonrasında binayı inşa eden ve "Taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak" suçundan 13 Şubat'ta tutuklanan inşaat şirketinin sahibi müteahhit Hasan Alpargün savcılık ifadesinde, 1994-1996 yılları arasında bitirdiği apartmanın 14 katlı, 29 daire ve 9 dükkandan oluştuğunu anlattı.

Suçlamaları reddetti

Kendisine ait iş yeri ve dairenin de bulunduğu binanın teknik sorumluları hakkında bilgi veren Alpargün, hakkındaki suçlamaları reddetti.

"Dostlarımızı ziyaret amaçlı oğlum ile birlikte Kıbrıs'a gittik"

Alpargün, ifadesinde şunları kaydetti:

Söz konusu binada herhangi bir eksikliğimiz yoktur. Hatta betonların kontrolü için işçileri sürekli uyarıyordum. Ancak inşaatın başka işlerine koşturduğumuzdan zaman zaman ilgilenemediğimiz oluyordu.

Deprem nedeniyle yıkılan inşaatta herhangi bir eksikliğimiz ve hatamız bulunmamaktadır. Önceden planlanan bir program dahilinde 6 Şubat'ta aile dostlarımızı ziyaret amaçlı oğlum ile birlikte Kıbrıs'a gittik. Depremde halihazırda devam eden inşaatlarımızın zarar görüp görmediğini kontrol ettik.

Kaçmayı planlamadığını ifade etti

Sanık avukatı ise müvekkilinin Türkiye ile aynı hukuki prosedüre sahip KKTC'de gözaltına alındığını, kaçma amaçlı hareket etmediğini öne sürdü.

Para transfer etmeye çalıştığı iddia edilmişti

Adana'da yıkılan binalardan Alpargün Apartmanı'yla ilgili soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılan müteahhit Hasan Alpargün, KKTC'de yapılan çalışmalar sonucu Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olmuş, 13 Şubat'ta Adana'da sevk edildiği hakimlikçe tutuklanmıştı.

Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin euro ve 500 bin Türk Lirasını Türkiye'den KKTC'ye transfer etmeye çalıştığı, Lefkoşa'da daire satın almak için girişimde bulunduğu iddia edilmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)