Akif Hamzaçebi'nin istifa nedeni aday tartışması
ensonhaber.com

w3e

CHP'de son günlerde, adaylar açıklandıkça istifalar da art arda geliyor. Depremin sürdüğü partide, son olarak CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Hamzaçebi istifasını şu paylaşımla duyurdu: "12 Şubat 2018 tarihinden bu yana onurla yürüttüğüm CHP Genel Sekreterliği görevinden ayrılmış bulunuyorum. Bundan sonraki süreçte de CHP olarak Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşıma mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz."

Akif Hamzaçebi'nin istifa nedeni aday tartışması

İSTİFA NEDENİ ADAYLAR VE PM'DEKİ TARTIŞMALAR

CHP kulislerinde Hamzaçebi'nin istifa sebebinin, İstanbul’un iki ilçesinde gösterilen adaylar ile olaylı PM’de yaşananlar olduğu konuşuluyor.

KÜÇÜKÇEKMECE ADAYI ÇEBİ'YE İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP’nin hafta sonu yapılan ve sert tartışmalar ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa restine sahne olan PM’sinde kabul edilen adaylar arasında, İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de vardı.

ADAYI EKREM İMAMOĞLU DESTEKLİYORDU

İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği bu isme, Hamzaçebi’nin karşı çıktığı iddia ediliyor.

İBB BAŞKANI ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Akif Hamzaçebi, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan aday adayı olduğunu açıklamış, ancak aday gösterilmemişti.

MALTEPE ADAYI ALİ KILIÇ'IN YENİDEN ADAYLIĞI DA HAMZAÇEBİ'Yİ YIPRATTI

Maltepe’nin görevdeki Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesi sürecinde de Genel Sekreter Hamzaçebi’nin yıprandığı konuşuluyor.

Mevcut ilçe yönetiminin, aday gösterilmesini istemediği Ali Kılıç’la ilgili bir dosyayı Genel Merkeze gönderdiği, Kılıçdaroğlu’nun bu dosyayı incelemesi için Akif Hamzaçebi’ye verdiği öne sürülmüştü.

Hakkındaki iddialara ve ilçe yönetiminin itirazlarına rağmen Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesiyle, Kılıçdaroğlu ile Hamzaçebi’nin karşı karşıya geldiği ifade ediliyor.

Ali Kılıç’ın dün adaylığının açıklanmasının ardından, CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan ve yönetim kurulu topluca istifa etti.