Anayasa Mahkemesi'nden 2 yürütmeye durdurma

aym

Anayasa Mahkemesi CHP'nin başvurusu üzerine AYM, torba yasadaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) “Millî güvenlik”, “kamu düzeninin korunması” ve “suç işlenmesinin önlenmesi” gibi nedenlerle ve “gecikmesinde sakıncalı bulunan hallerde” bir internet sitesini 4 saat içinde kapatma yetkisini anayasaya aykırı gördü ve iptal etti.

TİB'TEN SİTE KAPATMA YETKİSİ KALDIRILDI

İptalle TİB başkanının talimatıyla 4 saatte site kapatma ve internet trafik bilgilerini toplama yetkisi yargı kararıyla kaldırılmış oldu. TİB, artık, internete müdahale edemeyecek. Site kapatma ancak yargı kararıyla mümkün olabilecek.

CHP SAYESİNDE ÜST DÜZEY CEMAATÇİ MEMURLAR KURTULDU

Ayrıca, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'nin başvurusu üzerine torba yasadaki "kolluk teşkilatı kadrolarına yapılan görevden alma işlemleri hakkında verilen mahkeme kararlarının 2 yıl içinde yerine getirileceği, bu işlemlerle ilgili mahkeme kararlarının yerine getirilmemesinin ceza soruşturmasına konu edilemeyeceğini" düzenleyen hükmü iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

BOZDAĞ: MAHKEME ÇOK HIZLANDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kararla ilgili yaptığı yorumda, "Mahkeme çok hızlandı, jet hızıyla kararlar veriyor. Bundan sonraki süreçte sorun olmaz, idare tasarrufu yapar. " dedi.