Ankara Büyükşehir Belediyesi için 24 aday mücadele edecek
AA

Yerel seçim sürecinde son düzlüğe girildi...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin kesinleşen aday listelerini internet sitesinde yayınladı.

24 aday yarışacak

Buna göre, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) başkanlığı için 19'u siyasi parti 5'i bağımsız olmak üzere 21 erkek, 3 kadın aday mücadele edecek.

İşte adaylar

Erkek adaylardan siyasi partiler adına AK Parti'den Turgut Altınok, İyi Parti'den Cengiz Topel Yıldırım, Memleket Partisi'nden Zafer Burak Hasar, DSP'den Mehmet Selim Çetin, Yeniden Refah Partisi'nden Suat Kılıç, Türkiye Komünist Partisi'nden Ali Ufuk Arikan, Zafer Partisi'nden Hüseyin Bartu Soral, Yeni Türkiye Partisi'nden Serkan Ünver, CHP'den Mansur Yavaş, Hak ve Özgürlükler Partisi'nden Fazlı Taşkan, Ocak Partisi'nden Murat Yardımcı, Adalet Birlik Partisi'nden Abdullah Demiryürek, Millet Partisi'nden Salih Koç, DEVA Partisi'nden Celal Mümtaz Akıncı, Saadet Partisi'nden Cafer Güneş ve Vatan Partisi'nden Utku Reyhan yarışırken, bağımsız adaylardan Korkut Cesur, Suat Karaman, Lokman Cengiz, Mustafa Sanğu ve Yunus Murat Güztoklusu listede yer aldı.

Kadın adaylardan ise DEM Parti'den Gültan Kışanak, Anavatan Partisi'nden Tuvana Naz Ketene ve Türkiye Komünist Hareketi'nden Figen Topal yarışacak.

22'si üniversite mezunu, biri ortaokul ve biri ilkokul mezunu olan adayların 5'i iş insanı, 5'i avukat, 2'si gazeteci ve 2'si mühendisken, diş hekimi, siyasetçi, ekonomist, işçi, emekli, eğitimci, muhasebeci, belediyeci, serbest ve özel güvenlik mesleklerine sahip birer aday bulunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)