AP üyesi Zdechovsky, Diyarbakır annelerine gitti
AA

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi ve Avrupa Parlamentosu İstihdam ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Yardımcısı Tomas Zdechovsky, bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

DİYARBAKIR ANNELERİNE GİTTİ

Ziyaretleri kapsamında bugün Diyarbakır'a giden Zdechovsky, saat 14.00'de, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak il başkanlığının önünde oturma eylemi yapan "Diyarbakır anneleri"ni ziyaret etti.

AP üyesi Zdechovsky, Diyarbakır annelerine gitti

KAÇ YILDIR KAÇIRILDIKLARINI SORDU

Ziyarette annelerin ellerini tek tek sıkan ve ellerindeki fotoğraflara dikkatlice bakan Zdechovsky, kaç yıldır kaçırıldıklarını sordu. Zdechovsky'i gören anneler ise "Sadece evlatlarımızı istiyoruz." diye isyan etti.

AP'nin Çek üyesi Zdechovsky Diyarbakır annelerini ziyaret etti İZLE



"SESİMİZİ DUYUN, DUYURUN"

Annelerden Ayşegül Biçer, Zdechovsky'e çocuklarını PKK'dan geri almak için eylemi başlattıklarını belirterek, "Bu PKK illetini bitirmeye geldik. 40 yıldır dökülen kanı durdurmaya geldik. Avrupa ülkelerinden de bize destek vermelerini istiyoruz. PKK'ya başkaldırmış analar var burada. Sesimizi duyun, duyurun, yeter artık annelerin yürekleri yanmasın." dedi.

AP üyesi Zdechovsky, Diyarbakır annelerine gitti

"BARIŞÇIL BİR ÇÖZÜM BULMAK İSTİYORUZ"

Zdechovsky ise Biçer'e yönelik olarak "Kendi duruşumuz asla silah kullanan insanlarla bir araya gelmeyiz. Burada bulunma, sizlerle konuşma sebebim de barışçıl bir çözüm bulmak. Ben de ailenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Durumunuzu çok iyi anlayabiliyorum." ifadelerini kullandı.

AP üyesi Zdechovsky, Diyarbakır annelerine gitti

"PKK BİZİM İÇİN KARA LİSTEDE"

6'ncı sınıfa giden oğlunun 4 yıl önce kandırılarak dağa kaçırıldığını belirterek Avrupa Birliği'nden terör örgütü PKK'ya destek vermemesini isteyen Süleyman Aydın'a cevap veren Zdechovsky, "PKK'yı desteklemiyoruz, bizim için kara listede. Silah taşıyan birileriyle biz diyalog kurmayız. Diyalog kurmak istiyorlarsa silahları bir kenara bırakıp gelmeleri gerekiyor. Saldırı gerçekleştiren bir örgütle biz de görüşmeyiz." şeklinde konuştu.

AP üyesi Zdechovsky, Diyarbakır annelerine gitti

"İNSAN HAKLARI NEREDE?"

Aydın bunun üzerine, televizyonda Avrupa'da terör örgütü lehine düzenlenen gösteride polislerin terör yandaşlarını koruduğunu gördüğünü ifade ederek, "Avrupa Birliği gerçekten insan haklarına değer veriyorsa buyurun 15 yaşındaki çocuğumu kandırıp, zorla dağa götürüyorlar. İnsan hakları nerede? Artık PKK'lıları Avrupa'da barındırmasınlar. Bunların iç yüzünü görsünler." şeklinde konuştu.

AP üyesi Zdechovsky, Diyarbakır annelerine gitti

"ÇOCUKLARINIZ İÇİN DUA EDECEĞİM"

Zdechovsky gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin ise şunları söyledi.

"Burada olma sebebimiz bu. O yüzden sizleri destekliyoruz. Bu nedenle barış yoluyla bir çözümü destekliyorum. Bu sorunun çözülmesi için çalışacağız. Siz ve çocuklarınız için dua edeceğim. Umarım bir dahaki gelişimde çocuklarınızın dönüşünü kutluyor olacağız."

AP üyesi Zdechovsky, Diyarbakır annelerine gitti

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)