Devlet Bahçeli'den Ayasofya çıkışı
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ayasofya’nın ibadete açılması için verdiği talimat, Yunan medyasında endişe seslerinin yükselmesine neden olmuştu.

Bu talimatın ardından Yunanistan  tarafından yapılan tehditvari açıklamalara ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tepki gösterdi.

"AYASOFYA'DAN EZAN SESİ YÜKSELECEKTİR"

Bahçeli, olaya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Son günlerde Yunanistan'ın sivil ve askeri yöneticilerinden gelen tehditvari açıklamalar milli tahammülü zorlamaktadır. Yunanistan, aba altından gösterdiği sopanın kendi tepesine bineceğinden habersizdir." dedi.

ALLAH'IN İZNİ İLE...

MHP Lideri, Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılmasını doğru bularak "Ayasofya'dan çan sesi değil, Allah'ın izni ile ezan sesi yükselecektir." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'den Ayasofya çıkışı

"3 İSMİN VEKİLLİĞİNİN DÜŞMESİ ADALETİN GEREĞİ"

Açıklamasında, 3 ismin vekilliğinin düşürülmesi kararına da değinen Bahçeli, "İki HDP’li, bir CHP’linin milletvekilliklerinin düşürülmesi adaletin ve demokrasi ahlakının zorunlu bir gereğidir. Nitekim kanun önünde herkes eşittir. Hiç kimsenin suç işleme ayrıcalığı veya özgürlüğü yoktur. Milletvekili sıfatını taşımalarına rağmen suç işlemiş şahısların, diğer tutuklu ve hükümlü kişilerin aksine, milletvekilliğinin sağladığı haklardan istifade talepleri, anayasal bir kuralın dönem sonuna bırakılmasını istemeleri kınanması gereken bir çelişki, aynı zamanda da haksızlıktır." dedi.