Bakan Bozdağ'dan Hanefi Avcı ve TİB açıklaması

Bakan Bozdağ'dan Hanefi Avcı ve TİB açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Paralel Yapı soruşturmasında 1 numaralı firari olarak gösterilen Gülen hakkında açıklama yapan Bozdağ "Gülen'e yakalama kararı ile ilgili bakanlığa karar gelmedi" dedi.

"HANEFİ AVCI'NIN CEZASI MANİDAR BİR DURUM"

Hanefi Avcı'nın cezasının onaylanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunun üzerine Bozdağ," Manidar bir durum. Yargıtay'da seçimler var. Böyle bir süreçte karar verilmesine ünlem koyuyorum." dedi.

"TİB'DEN ÇIKAN TAPELER SORUN OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Sabah'ın haberine göre; TİB binasının taşınacağına ilişkin soruları da cevaplayan Bozdağ "Dinlemelerin belli bir merkezden yasal çerçevede yapılması, kontrol ve denetim mekanizmalarının da kendi içinde olması açısından daha güvenceli bir adım olarak TİB kuruldu.

Ancak ortaya çıkan son durumlar, tapeler, gazete haberleri TİB'de de bazı sıkıntıların olduğunu çok net bir şekilde ortaya koyuyor. O açıdan bunun yeniden ele alınmasında fayda var. Biz onu görüyoruz adli dinleme önleme dinleme olsun mahkeme kararlarıyla gizliliğe riayet ederek yapılabilir şeyler. Bunların başka yerlere transfer edilmesi, başka bir takım yollarla buranın kötüye kullanıldığı yönünde iddialar var. Hükümetin bu iddiaları görmezden gelmesi kabul edilemez. Bu çerçevede yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. Önümüzdeki günlerde sonucu hep birlikte göreceğiz" dedi.