Bakan Eroğlu: IMF’ye 5 milyar dolar borç verdik

Bakan Eroğlu: IMF’ye 5 milyar dolar borç verdik

Eroğlu, Bucak Cumhuriyet Meydanı'nda temel atma ve gölet açılışlarını gerçekleştirdi. Veysel Eroğlu, eskiden yapılan baraj ve göletler ile hükümetleri döneminde yapılan göletler arasında mukayese yaparak, "Eskiden bir gölet 22 yılda bitirilirdi bizim zamanımızda ise bir yılda bitiriliyor. Üstelik üçte bir fiyatı ile" dedi.

''BİZ BİN GÜNDE BİN GÖLET YAPALIM DEDİK''

Eroğlu, “2011 yılına kadar Türkiye'nin en yüksek barajı 218 metre ile Ermenek barajı idi. Biz şimdi o rekoru da egale ettik 244 metre ile Deriner barajıdır. Deriner barajını da egale ederek şimdi 274 metre yükseği ile Yusufeli barajı olacak. Ondan daha yüksek barajı da hiç kimse yapamayacak, çünkü yapılacak başka baraj kalmayacak. Bizim ülkemiz yarı kurak olan bir bölgedir. Biz bin günde bin gölet yapalım dedik. 1 Ocak 2012 yılında başlanılan gölet bu yıl içerisinde tamamlanacak. Yıl sonuna kadar da 1071 tane gölet yapılmış olacak. Geçmiş hükümetler 50 yılda 400 göleti zor yaptı biz üç yılda 1071 göleti bitirmiş olacağız” diye konuştu.

''ESKİDEN 250 MİLYONA BİTEN BARAJLARI 50 MİLYONA BİTİRİYORUZ''

Bakan Eroğlu, göletlerin para kaynağını ise şu şekilde açıkladı: “Birincisi biz işi biliyoruz eskiden 45 milyona mal olan bir göleti şimdi 4 buçuk milyona mal ediyoruz. Eskiden 22 yılda biten göleti biz bir yılda, eskiden 45 yılda biten bir barajı biz üç yılda bitiriyoruz. Eskiden 250 milyona biten barajları 50 milyona bitiriyoruz. İşte bizim farkımız bu. İkincisi olarak da şimdi devletin parası çok, hükümetin parası çok. Neden çok derseniz, eskiden toplanan vergilerin yüzde seksen altısı faizlere gidiyordu, devlete yatırım için bir şey kalmıyordu bütçeden faize ödenen miktar 60 katrilyondu. Para faize gidince yatırıma bir şey kalmıyordu” dedi.

"ZAVALLILARA 5 MİLYAR DOLAR VERELİM DEDİK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu toplanan paralar ile yatırımlar yapıldığını belirterek, "IMF'ye 23.5 milyar dolar borcumuzu ödedik. Hatta hükümet IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek hale geldi. Geçen yıl Başbakanımız G20 toplantısından sonra bu öneriyi Bakanlar Kuruluna getirdi. IMF dünyada kriz var Türkiye'de Merkez Bankasının kasası döviz ile dolu bize 5 milyar dolar borç verir misiniz diye Başbakanımıza sormuş, Başbakanımız da Bakanlar Kuruluna getirdi biz de dedik ki zavallılara 5 milyar dolar verelim dedik. IMF'ye 70 sente muhtaç olan Türkiye, IMF'ye patron olan 5 milyar dolar borç veren Türkiye. Herkesin gurur duyması lazım” dedi. Bakan Eroğlu, "Büyük hedefi olan milletler ayakta kalır, büyük hedefi olmayan devletler ise tarihten silinir gider" dedi.

''HİÇ KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK''

Karacaören Baraj gölünden Antalya'ya içme suyu verilmesi halinde huzurlarının kaçtığını ve uyuyamadıklarını dile getiren köylülere ise Bakan Eroğlu, “Herkes rahat uyusun hiç kimse mağdur olmayacak” diye konuştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra protokolü kürsüye çağırarak Çamlık Göleti ve sulaması, Bucak ilçe merkezi 3. kısım taşkından koruma tesisinin temel atma töreninin açılışını gerçekleştirdi.