İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 250'si tutuklu 365 sanıklı davada tutuklu sanıklardan İbrahim Fırtına son savunmasını yaptı. Daha önce avukatı olmadığı için savunma yapmak istemediğini belirten Fırtına, "Avukatım bu salonun dışında beklerken, benim burada savunma yapmamı ahlaki bulmuyorum. Avukatım, talepleri yerine getirilmediği için duruşmalara girmiyor. Gelin avukatımı davet edin, o da katılsın. O olmazsa etkili savunma yapacağımı düşünmüyorum. Hukukun bizi korumaya yetmediğini düşünüyorum" dedi.
"ÇİZGİMDEN VAZGEÇMEM"
4 ay sonra 72 yaşını dolduracağını vurgulayan Fırtına, "Bu millet beni yetiştirdi. Bir yere geldim. Bir çizgim var. Hiçbir şey için de bu çizgimden vazgeçemem" ifadelerini kullandı.
Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un ifadesinde 1. Ordu Plan Semineriyle ilgili sonuç raporunu dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'a kendisinin verdiğini söylediğini anımsatan Fırtına, "Yalman bunları sadece Genelkurmay Başkanına mı vermiştir? Acaba Başbakana da vermiş midir? Belgeleri yayınlayan gazeteciye vatansever bir subay vermiş. O da savcılara verdi. Peki, Başbakana kim verdi?" şeklinde sorular yöneltti.
UZLAŞMA LAZIM
Fırtına şöyle devam etti: "Herkeste giderek artan bir ötekileştirme var. Bunun hiç kimseye faydası olmayacağını düşünüyorum. Burada 365 kişi var. Ailelerini katarsanız 5 bin kişi eder. Bu insanları da soran, seven vardır. Biz açık yargılanıyoruz ve bizimle ilgili her şey dışarıda. Kimileri bunları istediği gibi kullanıyor. Mahkemeye saygı erdemdir ama bu saygı sadece bizden mi bekleniyor?. Eğer gelişmiş bir ülke isteniyorsa birazcık da uzlaşma olması lazım. Biz mahkemeye yardımcı olmak ve mahkemenin varsa kafasındaki şüphenin kaldırılması için bilirkişi incelemesi yapılmasını istiyoruz. Bu yapılırsa ben de mahkemeye yardımcı olacak şekilde son savunmamı yapmak isterim'
"DARBECİ DİYE OKULDAN ADIMI KALDIRDILAR"
Ankara'da kendi adını taşıyan "Kazan Hava Orgeneral İbrahim Fırtına Lisesi"nin, "Kazan Lisesi" olarak değiştirilmesini eleştiren Fırtına, bu okulun kendi talebi üzerine Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından yaptırıldığını ve ATO'nun isteği üzerine kendi adının verildiğini söyledi. Fırtına, "Aradan 5-6 yıl geçiyor, bizimle ilgili düğmeye basılınca bu konuda da düğmeye basılıyor. ?Okulun Fırtınası gitti' diye de haber yapılıyor. Çok önemli değil ama benim hakkımda verilmiş bir karar mı var, okulun adının değiştirilmesi için bir sebep mi var? Bize cuntacı dedikleri için değiştirildi" diye konuştu.