Cumhurbaşkanı ve Başbakan İstanbul'da metro açılışında
ensonhaber.com

İstanbul'da ulaşımda rahatlık sağlayacak Rumeli Hisarüstü Metro Hattı açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan İstanbul'da metro açılışında

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASI

Törenin açılış konuşmasını yapan  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan sonra sahneye çıkan Başbakan Davutoğlu şunları söyledi;

Aradan 1 yüzyıl geçti o 20. yüzyıl dı bu 21. yüzyıl. Çamur deryasından gidilip gelinen yollar 90'lı yıllara kadar böyle devam etti. 1994 yılında İstanbul'un kaderi değişmeye başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanı olması ile İstanbul nefes almaya başladı. İstanbul'un bağrından nice Fatih'ler, nice Erdoğan'lar nice hizmetkarlar çıkar Allah'ın izniyle.

İSTANBUL'A İLK TÜNEL 1876'DA YAPILDI

İstanbul'a ilk tünel 1876'da yapıldı. Sonrasında 125 yıl beklendi ve AK Parti iktidarları döneminde şuanda İstanbul'a 142 km raylı sistem yapıldı. İnşallah 2019'a kadar bu 436 km'ye kadar çıkacak. Bu bizim İstanbul'a taahhüdümüzdür.

"KILIÇDAROĞLU'NA MİLLET DEMEYİ ÖĞRETTİK"

Kılıçdaroğlu’na millet demeyi öğrettik. İyi bir öğrenci yavaş yavaş öğreniyor. Bugün seçim bildirgesini açıkladı. Bildirgenin bir özü var. Halka sosyal yardım vaat ediyor. Aynı Kılıçdaroğlu biz bunları yaparken halkı kömür makarnayla aldatıyorlar diyen Kılıçaroğlu’ydu. Dersini almış ki sosyal yardım vaat ediyor. Kılıçdaroğlu’nun hayalinin ulaştığı yere biz çok ulaştık geçiyoruz. Bugün vadettiği yardımların çoğunu biz çoktan yaptık. Uçuyoruz.

Davutoğlu: Dersini almış ki sosyal yardım vaat ediyor İZLE

"BOL KESEDEN ATIYOR"

7 Haziran'da iktidara gelemeyeceğini bildiği için bol keseden atıyor. Bana 4 yıl verin diyor. 4 yılda bizim biriktirdiklerimizi SSK'ya yaptığı gibi harcayıp gidecek. Niye iktidara gelemez diyorum biliyor musunuz bu kendi sözü. En büyük hedefim yüzde 35 diyor. Bununla iktidara gelinir mi? Hayır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

Başbakan Davutoğlu'ndan sonra saheneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Levent-Hisarüstü metro açılış töreninde vatandaşlara seslendi;

Avrasya tüneli önümüzdeki yıl açılacak. İnşallah Yakın zamanda 3 katlı tünelin temelleri atılacak. Şuanda Yavuz Sultan Selim köprüsü hızla devam ediyor. Ancak bundan bile rahatsız olanlar oldu. Muhalefet bu projelerden rahatsız oldu. Çünkü bunlar bu ülkede yapmaya değil yıkmaya geldi. Hizmet bir aşk meselesi, bir ufuk meselesidir.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan İstanbul'da metro açılışında

"İSTANBUL TÜRKİYE'DİR, AVRUPA'DIR, ASYA'DIR"

Bugüne kadar yapılan raylı sistemleri İstanbul ulaşımına büyük bir nefes aldırdı. İstanbul güçlendikçe Türkiye hedeflerine çok daha hızla ilerleyecektir. Her zaman ifade ettiğim gibi İstanbul Türkiyedir. İstanbul Avrupa'dır Asya'dır. Böyle bir şehre hizmet etmek sadece bilgi ve projeyle olmaz, tüm kalbinizi ona adamanız gerekir.

ARTIK YENİ BİR YÖNETİM SİSTEMİNE İHTİYAÇ VAR

Attığımız her adımda İstanbul'u 2023 hedeflerine ulaştırma çabasında en büyük desteği buradan gözüyoruz. 2023 yılı hedeflerine doğru yürüyen Türkiye yeni bir yol ayrımına gelmiş durumda. 12 yılda 3 kat büyüyen Türkiye gerçek bir başarı hikayesi olarak tarihteki yerini aldı. Ancak artık yeni bir yönetim sistemine ihtiyacı var.

KOALİSYON DEMEK KAYBETTİRMEYE TALİBİZ DEMEKTİR

Bu ülke tam 40 yılını koalisyonlarla geçirdi. Bu ülkenin 70 yılının 40 yılını çalanlar bu böyle sürsün istiyorlar. Biz koalisyon dönemlerinin hep Türkiye'ye kaybettirdiğini söylüyoruz. Onlar çıkmışlar biz koalisyon yapmaya hazırız diyorlar. Seçimden sonra koalisyon kuracağız' demek, Yeni Türkiye'ye inşaa edilbilmek için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyacımız var.

'Türkiye'ye kaybettirmeye talibiz' demektir.  Koalisyon demek kriz demektir işsizlik demektir iflas demektir.Koalisyon demek IMF kapılarında para dilenmek demektir. Koalisyon demek eski Türkiye demektir. biz yeni Türkiye'ye bakıyoruz Muhalefet Koalisyona ne kadar hevesliyse milletimiz de bu ihtimalde bu kadar endişelidir.

BENİM SAFIM MİLLETİN YANIDIR

Ben A partisi B partisi demiyorum, 400 milletvekili yeni anayasa, 400 milletvekili yeni Türkiye diyorum.  Cumhurbaşkanı olarak benim safım milletin yanıdır. Milletim neredeyse ben oradayım.