BBC, YPG’li teröristlerin sözcülüğünü yapıyor
ensonhaber.com

Barış Pınarı Harekatı’nı yakından takip eden İngiliz BBC, Türk ordusunun YPG’li teröristlere karşı yürüttüğü operasyonu, Suriyeli sivil halka uygulanan şiddet gibi göstermeye çalışıyor.

TÜRK ORDUSUNA "İŞGALCİ" YAKIŞTIRMASI

BBC, Kamışlı'da yaralanan insanları Türk askeri tarafından vurulmuş gibi gösterdi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI YALANLADI

Oysa, Kamışlı Türkiye'nin harekat alanı içerisinde bile değil.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, "TSK'nın Kamışlı ve Derik'te hedef aldığına dair yalan haberler akıl sınırını zorluyor. Bu bölgelerde TSK'ya ait operasyon unsuru yok" ifadelerini kullandı.

YPG'NİN SALDIRISINA YER VERMEDİLER

BBC'nin haberinde; Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde YPG'li teröristler tarafından atılan havan sonrası yaşanan patlamada şehit düşenlere ayrıca yer verilmedi.

BBC, YPG’li teröristlerin sözcülüğünü yapıyor

PKK'NIN KATLETTİĞİ SİVİLLERDEN BAHSEDİLMEDİ

Türkiye’nin, aralarında 9 aylık Muhammed Omar ve 3 çocuğun da bulunduğu 7 kişi şehit verdiği belirtilmezken, Suriye’nin Kamışlı bölgesindeki saldırıda yaralanan çocukların görüntüsünü, Türk ordusunun "saldırısı" nedeniyle gerçekleşmiş gibi yansıttı.

BBC, YPG’li teröristlerin sözcülüğünü yapıyor

SKANDAL İFADELER

BBC muhabiri, yaptığı anonsta Türkiye için işgalci tanımını kullanırken şu ifadelere yer verdi:

"Türk kuvvetleri tarafından hava ve karadan yürütülen saldırının ikinci gününde, Suriye’nin kuzeyinde yaklaşık 60 bin kişi evlerini terk etti. Sınır bölgesindeki ağır çatışmalar devam ederken, sınırın her iki tarafında da birçok sivil hayatını kaybetti, düzinelercesi ise yaralandı. Suriye’deki Kürt savaşçıları terörist olarak nitelendiren Erdoğan, yüzden fazla teröristin de öldürüldüğünü iddia ediyor. Türkiye, sınır bölgesinin içinde kalan toprakları, 8 yıldır devam eden iç savaştan kaçan milyonlarca Suriyeliyi, güvenli bölge adını verdiği bir alan yaratmaya çalıştıkları gerekçesiyle ele geçirmeye çalışıyor."

BBC, YPG’li teröristlerin sözcülüğünü yapıyor

BBC, YPG’li teröristlerin sözcülüğünü yapıyor