Beşir Atalay: Geçen hafta odamı boşaltmıştım

İRAN

AK Parti'nin eski sözcüsü Beşir Atalay, yeni yönetimde yer almamasıyla ilgili kırgın olmadığını belirterek, "Geçen hafta zaten odamı boşaltmıştım, sürpriz olmadı" dedi. Atalay, 1 Kasım seçimleri için adaylık başvurusu yaptığını da açıkladı.

"BU DEĞİŞİKLİKLERİ NORMAL GÖRMEK LAZIM"

Atalay, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Atalay, 'Parti kurulduğundan bu yana ilk defa yönetimde değilsiniz? Ne diyeceksiniz?' sorusuna, "AK Parti'nin kurulduğu günden beri aktif görev yaptım.12 yıl bakanlık son 1 yılda parti sözcülüğü görevlerinde bulundum. Görev değişimlerinin olması lazım. Son 4 kongrede hepsinde MKYK üyesi seçildim. Bu değişiklikleri normal görmek lazım. MKYK'da, MYK'da ciddi değişiklik oldu. Allah kolaylık versin" cevabını verdi.

"KENDİ HAYATIMDAN ÖNEMLİ GÖRDÜM"

Atalay, "Geçen hafta zaten odamı boşaltmıştım, sürpriz olmadı. Görevden ayrılma partimden ayrılma değil. Kendi hayatımdan önemli gördüm bu partiyi. AK Parti'yi bir partiden öte gördük biz hep. Bir kutlu hareket. Yine bir görev düşerse yapmaya hazırım" dedi.

"KIRGIN DEĞİLİM"

Atalay, kırgınlık olup olmadığı sorusuna, "Yok hiç yok. Bu soru önemli hele böyle değişim olduğu zamanlarda bu tür sorular çok önemli. Siyasetin içinde bir sürü inişler çıkışlar vardır. Oradalar kaybolmamak lazım. Biraz belki bugün sözcü olarak konuşmadığım için yani partiyle ilgili politikalarımızla ilgili 13 yıllık aktif görev içinde dışarıda partimi eleştirmedim. Ya bakan oldum ya genel başkan yardımcısı oldum eleştiren konumunda olamazsın orada sorumluluk senin" diye cevap verdi.

"BU TARTIŞMALARA FAZLA GİRMEM"

Erdoğan'ın listeler üzerinde etkisi olup olmadığı sorusu üzerine Atalay şunları söyledi: "Benimki bir anlamda biraz bir veda. Bu konularda çok fazla yorum yapmam yanlış da değerlendirilir. Hızla seçime doğru bir çalışma ortamı oluşuyor. Bu tartışmalara çok fazla girmem. AK Parti 7 Haziran seçiminin sonuçlarını iyi çalıştı iyi bir analiz raporu çıkardık"