Bir sosyal belediyecilik örneği: Sıcak yemek dağıtımı
ensonhaber.com

Sosyal belediyeciliğin öncüsü Üsküdar Belediyesi, insani değerlere sahip çıkarak, yine adından çokça söz ettirecek bir faaliyetin altına imzasını attı.

"Komşusu açken tok yatan, bizden değildir" hadisini yaşatan ve kendine düstur edinen Üsküdar Belediyesi, yoksul ve muhtaçlara her gün 2 öğün yemek dağıtıyor.

Bir sosyal belediyecilik örneği: Sıcak yemek dağıtımı

2 ÖĞÜN SICAK YEMEK DAĞITILIYOR

Türk-İslam kültürünün en güzel davranışlarından biri olan "aç doyurmak" kavramı Üsküdar'da her gün yaşatılıyor.

Özellikle yoksul bölgelerdeki muhtaç durumda olan halka yönelik yürütülen faaliyet çerçevesinde, günde 2 sefer olmak üzere 3 çeşit sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Bir sosyal belediyecilik örneği: Sıcak yemek dağıtımı

Belediyeye yapılan başvurular neticesinde tespit edilen evlere, her gün ziyaretler gerçekleştiren Belediye yetkilileri, ihtiyaç sahiplerine günlük olarak sıcak yemek dağıtıyor.

ÜSKÜDAR'DA KİMSE AÇ KALMAYACAK

Sosyal belediyecilik noktasında önemli bir örnek olan sıcak yemek dağıtımı, günde iki sefer olmak üzere her eve dağıtılıyor. Araçlar ile adreslere teslim edilen sefer tasları ile taze ve sıcak yemekler, ihtiyaç sahipleriyle buluşturuluyor.

Bir sosyal belediyecilik örneği: Sıcak yemek dağıtımı

Özellikle ilçede aç tek bir insan kalmayana kadar devam ettirilmesi planlanan bu programın yaygınlaştırılması adına belediye yetkilileri, sosyal medya aracılığıyla herkese ulaştırmaya çalışıyor.

Başkan Hilmi Türkmen de sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşımla, "Ekiplerimiz sahada, bizler de defaatle duyurduk. Seferberlik niyetine çağrımızı yineliyorum. Bize bildirin, gereğini yapalım." diyerek ihtiyaç sahibi herkesin Belediye'ye ulaşarak bu hizmetten faydalanması yönünde çağrılarda bulunuyor.