Boydak Holding'in yeni logosu tartışılıyor
ensonhaber.com

Kayseri sanayisinin önemli markalarından olan Boydak Holding'e, FETÖ'yle ilişkisi nedeniyle 5 Eylül 2016'da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmuştu.

Holdingi, o tarihten bu yana TMSF yönetiyordu.

Ancak TMSF, holdingin adını değiştirmeye karar verdi.

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da bu kararı; "FETÖ ile bu kadar aidiyeti tespit edilmiş bir ailenin soyadını daha fazla kullanmak istemiyoruz. Son aşamadayız, yıl sonunda artık Boydak adını kullanmayacağız. Markalarımıza dokunan başka bir isimle yola devam edeceğiz." diyerek açıklamıştı.

YENİ İSİM VE LOGO AÇIKLANDI

Bugün, holdingin yeni adı ve logosu kamuoyuna açıklandı.

Boydak Holding, yoluna Erciyes Anadolu Holding olarak devam edecek.

Şirketin yeni logosunda ise Erciyes Dağı'ndan esinlenildi.

Boydak Holding'in yeni logosu tartışılıyor

BANK ASYA BENZERLİĞİ

Ancak bu yeni logo, akıllara soru işaretlerini de getirdi.

Öyle ki; Erciyes Anadolu Holding'in yeni logosu, FETÖ'nün öne çıkan kurumlarından Bank Asya'nın logosuyla benzerlik taşıyor.

Boydak Holding'in yeni logosu tartışılıyor

CEO'DAN İDDİALARA CEVAP

Boydak Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, logo hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi.

Ertekin, şunları söyledi: "Erciyes Anadolu Holding’in yeni logosu için birilerine milyonlar vermişiz. Bunu yazan internet sitesine diyorum ki “Müddei iddiasını ispatla mükelleftir" yoksa sizi müfteri ilan edeceğiz. Logo ekibimiz tarafından 1 kuruş ödenmeden yapılmıştır. Gerçekle ilgilenenlere duyurulur.

LOGONUN ANLAMI

Bir de Erciyes Dağı iki zirvedir. Logomuz Erciyes dağının iki zirvesini resmeder. Eski bir bankanın A harfi logosu ile iki zirveli Erciyes dağını resmeden logomuzu aynı demek özel bir hayal gücüne sahip olmayı ya da medya satınalma ajansımıza karşı özel bir husumeti gerektirir."