Can Dündar saldırısında 2 kişi daha tutuklandı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a yönelik saldırıda 2 kişi daha gözaltına alındı

Can Dündar saldırısında 2 kişi daha tutuklandı

Gazeteci Can Dündar'a yönelik İstanbul Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırı girişimi ile ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 3'e yükseldi.

POLİS SALDIRGAN İÇİN EK GÖZALTI TALEBİ İSTEDİ

Polis'in saldırı sonrası yakalanan Murat Şahin için savcılıktan ek gözaltı süresi talep ettiği öğrenildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, Murat Şahin'in Gaziosmanpaşa'daki evinden olayı gerçekleştirdiği ana kadar neler yaptığını belirlemek için güzergahtaki bütün güvenlik kamerası kayıtlarını topluyor. Ayrıca Şahin'in cep telefonu kayıtlarının da incelemeye alındığı belirtildi.

Olayı tüm yönleriyle soruşturmak ve aydınlatmak için Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerine bağlı polislerden özel ekip kurulduğu öğrenildi.

Şüphelinin telefon kayıtları incelemeye alınırken, olayda kullandığı ruhsatsız tabanca balistik incelemeye gönderildi.

Olayla ilgili 20 kişinin tanık olarak ifadesine başvurulurken, şüphelinin sorgusunda "Kimseden emir almadığını, olayı kendi gerçekleştirdiğini ve Can Dündar'ın adliyede olacağını medyadan öğrendiğini" söylediği, "Dündar'ı sevmediğini, sadece bireysel olarak ders vermek amaçlı böyle bir eylem gerçekleştirdiğini" tekrarladığı öğrenildi.

SALDIRGANIN PROFİLİ İÇİN 100 KİŞİNİN PROFİLİNE BAŞVURULDU

Polisin saldırganın profilini ortaya çıkarabilmek için eşi ve çocuğunun da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin bilgisine başvurduğu öğrenildi.

Soruşturma sonucu Murat Şahin'in ifadesinde belirttiği gibi olayı tek başına mı gerçekleştirdiği yoksa azmettiricisi olup olmadığı ortaya çıkarılacak.