CHP Aygün için Taksim'de oturma eylemi yaptı

CHP Aygün için Taksim'de oturma eylemi yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasını protesto eden CHP İstanbul İl Örgütü Taksim Anıtı önünde sessiz oturma eylemi yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü Tunceli Milletvekilleri Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasını Taksim Meydanı'nda sessiz oturma eylemi yaparak protesto etti. "Millet Vekilini Bekliyor" yazılı pankart açan partililer adına basın açıklamasını okuyan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı milletvekilleri Aygün serbest bırakılana kadar her gün 22.00-23.00 aralarında Taksim Anıtı önünde sessiz oturma eylemi yapacaklarını belirtti.

Salıcı "Bu andan itibaren milletvekilimizin can güvenliğinden, onu kaçıranlar kadar bu sorunu çözmesi gereken iktidar da sorumludur. CHP 'Herkes için barış" ortamı sağlanana kadar toplumsal barış yolundaki mücadelesine devam edecektir.CHP bölgede kaçırılan tüm idari görevli ve vatandaşların serbest bırakılması için takipçi olacaktır" dedi. Eylem yapılan açıklamanın ardından sona erdi.Eylemciler Aygün serbest bırakılana kadar her gün aynı yerde bir saat oturma eylemi yapacaklarını belirttiler.