Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Meral Akşener ile görüşecek
ensonhaber.com

Türk siyaseti en hızlı günlerinden birini yaşıyor.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’na dair açıklamaları ve Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP’li iki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı önermesi üzerine CHP’nin belediye başkanları Ankara’ya geldi.

Akşam saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya gelen CHP’li belediye başkanları, bugün de CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Görüşmeye depremden etkilenen Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş dışındaki belediye başkanlarının tümü katıldı.

Belediye başkanlarından Kılıçdaroğlu'na destek

Görüşmeden sonra açıklama yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li 11 belediye başkanının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteklerini ilettiklerini söyledi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından sürpriz bir görüşme gerçekleşecek.

İmamoğlu ve Yavaş, Akşener'le görüşecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Akşener'le görüşmesine onay çıktı.

İki büyükşehir belediye başkanı, Meral Akşener'i masaya dönmesi için ikna etmeye gidecek.

Görüşmenin nerede olacağı belli değil

Görüşmenin İyi Parti Genel Merkezi'nde olmayacağı ve farklı bir mekanda gerçekleşeceği öğrenildi.

İradelerinin Kılıçdaroğlu'na bağlı olduğunu iletecekler

CHP'den yapılacak görüşmeye ilişkin şu açıklamada bulunuldu:

Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener'i İyi Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır.

Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede “iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini” iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin malumudur.