Cuma namazı sonrası Yüksekova karıştı

Cuma namazı sonrası Yüksekova karıştı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kılınan 'sivil Cuma namazı' sırasında bir grubun açlık grevlerine destek vermek amacıyla oturma eylemi yaparak karayolunu trafiğe kapatmasına polis müdahale etti.

ESNAFLAR İŞYERLERİNİ KAPATTI

Namaz sonrası toplanan grup, ilçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelerek cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amaçlı oturma eylemi yaptı. Ellerinde Öcalan bayrakları ile PKK lehine slogan atan grup, uyarılara rağmen dağılmayınca polisin sert bir müdahalesiyle karşılaştı.

Çıkan olaylar nedeniyle esnaflar işyerlerini kapatırken, polislerin müdahalesi ile Eski Cezaevi Kavşağı'na doğru çekilen göstericilere burada da müdahale yapılırken, aynı yerde sivil Cuma namazı kılan vatandaşlar gaz bombaları arasında kaldı.

NAMAZA DEVAM ETTİLER

Gaz bombalarına aldırış etmeden namazlarını kılan vatandaşlar, namazın ardından gaz bombası atılmasına tepki gösterdi. Bir grup vatandaş da açlık grevlerine destek amacıyla burada oturma eylemine geçince polis tüm gruplara tekrar müdahale etti. İlçenin birçok mahallesine yayılan olaylar sürüyor.

YÜKSEKOVA'DA CUMA NAMAZI GERGİNLİĞİ

İşte Hakkari'deki alternatif cuma namazında yaşananlar