Cumhurbaşkanı Erdoğan 11. Muhtarlar buluşmasında
ensonhaber.com

erdogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da 11. Muhtarlar buluşmasında açıklamalarda bulunuyor. Dün gece 30 teröristin öldürüldüğünü ifade eden Erdoğan, operasyonların devam edeceğini, mühimmat depolarının patlatıldığını ve bunun da süreceğini söyledi.

"DURMADAN DEVAM EDECEĞİZ"

"Dün gece 30 terörist öldürüldü. Durmadan devam edeceğiz. Bunların taziye evi adı altında mühimmat depoları var. Biz oraları da yerle yeksan ediyoruz. ÇÜnkü buralarda esnafımızı çağırıp haraca bağladıkları, paralarını aldıkları birçoğunuzun malumudur buna göz yumamayız. Bunlar son çırpınışlardır. Bunun da sonuna kadar giderek milletimiz ve şehitlerimiz adına bunun hesabını sormaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar son çırpınışlardır VİDEO

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ

"Kongre merkezimizi yakında açıyoruz. Bizden sonra gelenlerin daha iyi hizmetler vermesini bekliyorum. Teröristlerle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bir kez daha şehitlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Yurt içi ve yurt dışında operasyonlar aralıksız devam ediyor. Bunların sözde şehitlikleri varmış ya. Bunların altında mühimmat depoları varmış. Bunların hepsini yerle yeksan ettik.

30 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Dün gece 30 terörist öldürüldü. Durmadan devam edeceğiz. Bunların taziye evi adı altında mühimmat depoları var. Biz oraları da yerle yeksan ediyoruz. ÇÜnkü buralarda esnafımızı çağırıp haraca bağladıkları, paralarını aldıkları birçoğunuzun malumudur buna göz yumamayız. Bunlar son çırpınışlardır. Bunun da sonuna kadar giderek milletimiz ve şehitlerimiz adına bunun hesabını sormaya devam edeceğiz.

Vatandaşlarımız teröre karşı seslerini yükselttiklerini görüyoruz. Bunlara bel bağlayanların da artık umutlarının kalmadığı ortaya çıkıyor. Ülke içinde paralel devlet kurmaya çalışanlara da asla affetmez. Biz kardeş yapma derdindeyiz. Terör örgütü Türk'ü Kürde düşman etmeye çalışıyor. Siz bugüne kadar hendek kazmaktan başka ne yaptınız? Bunlar yüzünden Cizre'de , Silopi'de insanlar dışarı çıkamıyor.

İSTERLERSE PARLAMENTODA OLSUNLAR

Terör konusundaki iç ve dış destekleri, kurulan tezgahları gayet iyi biliyoruz. Terör örgütü bölgedeki vatandaşlarımızdan umduğu desteği bulamadı. Yeni Kapı'da yerli ve milli demiştim. Kürt kardeşim de, Zaza  kardeşim de millidir. Bu ülkenin birliğini düşünmeyen, ülkenin kazanımlarına saldıranlar isterse parlamantoda olsun milli değildir.

SİZ MİLLİ DE YERLİ DE OLAMAZSINIZ

Almanya'da konuşuyor. Japon bayrağı var. Türk bayrağı yok. Sizin devletle, milletle probleminiz var. Siz milli de yerli de olamazsınız. Buna destek veren medya kuruluşları da yerli ve milli değildir. Bu tavırlarıyla milli olmadıklarını gösteriyorlar. Türk'üm, Kürt'üm demek en doğal hakkındır. Ama Kürtçüyüm, Türkçüyüm dersen ayrımcısın.

Mesele siyasetse bundan hiç kaçmadım. 40 yıl bu uğurda mücadele ettim. Memleket meselesi söz konusu olduğu zaman 78 milyon tek kalp olarak çarpabilmeli.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI BİRLİK VE BERABERLİKTİR

Geleceğimizin teminatı: Birlik ve beraberliktir. Teröristlerin cenazelerine sardıkları paçavra belli. Bir de diyor ki bayrakla sorunumuz yok. Bunlar ne? 7 Haziran'da başardınız.1 Kasım'da inanıyorum bu milleti kandıramayacaksınız."