Cumhurbaşkanı'nın Polis Akademisi mezunlarına konuşması
ensonhaber.com

Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü programları kapsamında Ankara'da.

Erdoğan,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"TERFİLER BAŞARIYA DAYALI OLACAK"

"Polis Akademimiz bir grup tarafından sinsice kontrol altına alınarak kendi amaçlarına hizmet eder hale getirilmişti. 2020 yılından itibaren polis ihtiyacı ortadan kalkacak. Teşkilatımızdaki terfiler tamamen başarıya dayalı olacak.

"BİZLER AYRI DEĞİLİZ"

Emniyet, yargı, ordu gibi kritik kurumları ile medya üniversite, iş dünyasında yerli ve milli anlayışı güçlü şekilde yerleştirmeliyiz. 80 milyon tek devletiz. Bizi kimse parçalayamaz. Bizler ayrı değiliz.

Birileri bizi bölmeye, parçalamaya çalışıyor ama bu milleti de bu ülkeyi de bölemeyeceksiniz, parçalayamayacaksınız.

Erdoğan: Papazı istiyorsanız, sizde sizdeki papazı verin VİDEO

"SİZDE PAPAZI VERİN"

Pensilvanya'daki nasipsiz adamın arkasından giden profesörler de var. Sen nasıl profesörsün? Sen profesör olsan ne yazar? 'Papazı verin' diyorlar. Bir papaz da sizde var bize verin biz de onu size verelim. 'Onu karıştırma.' Ne demek? Adam ilkokul mezunu, herhangi bir şeyi yok, takılmışlar peşine gidiyorlar. Şu anda da birçoğu kaçmış, Pensilvanya'da onun kaşanesinde, onunla beraber yaşıyorlar. 400 dönüm arazi Amerika onlara tahsis etmiş, orada beraber 'dünyada 160 ülkeyi buradan idare ediyoruz' diyorlar. Ama Amerika'nın bir sesi çıkıyor mu? Çıkmıyor. Defaatle görüşmemize rağmen, 85 koli dosyayı bunlara göndermemize rağmen ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Burada ne demek istediğimi anlıyor musunuz? Birileri bizi bir yerlerden idare etmeye çalışıyor. Birileri bizi bir yerlerden bölmeye, parçalamaya çalışıyor. Fakat bu milleti de bu ülkeyi de bölemeyecekler, parçalayamayacaklar.

Cumhurbaşkanı'nın Polis Akademisi mezunlarına konuşması

"PARALEL YAPILARA İZİN VEREMEYİZ"

Açıkça ikaz ediyorum; devletin içinde hiçbir kişinin, ekibin paralel yapılanmasına izin veremeyiz. Şimdi göreve gidiyorsunuz, gittiğiniz yerlerde bu yapılanmaları didik didik edip ortaya çıkaracağız.

"ZULMETMEK İSTEYENLER BİZİ GÜÇ SAHİBİ YAPTILAR"

Artık Marshall yardımları yok. Askerimiz polisimiz hepsi bu güce kavuştu. Eğer bu millet bu ülke artık kendisi insansız silahlı silahsız hava araçlarını üretir hale geldiyse bize o zulmetmek isteyenler bizi şimdi ev sahibi güç sahibi yaptılar.

"BİZ OYUNLARI BOZUYORUZ, YENİ SENARYO ÜRETİYORLAR"

Ülkemiz üzerinde yapılan hesapları boza boza bugünlere geldik. Şu anda Güneydoğu Doğu buralarda polisimizle jandarmamız askerimizle verilen mücadeleyle bire on netice alır noktaya geldik. Bu uluslarası terörle mücadelede konulan çıtanın üstüdür. Yeter olan sıfırlamaktır. Suriye ve Irak'ta yaşanan hadiseleri Türkiye'den bağımsız olarak görmüyoruz. Bizim bozduğumuz oyunlar sebebiyle sürekli yeni senaryolar üretiliyor.''