ensonhaber.com

“Saadet Partisi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ilanı için Beraat Kandili olan 6 Mart'ı bilerek istedi”…

Bu sözler, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan’a ait.

"Kılıçdaroğlu hayırlı olsun"

Halk TV’de katıldığı “Sansürsüz” programında Meral Akşener’in ikna edildiğine dair kendisine bilgiler ulaştığını anlatan Pehlivan, adaylık açıklaması için belirlenen “6 Mart” tarihi ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Sözlerine “Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hayırlı olsun.” diyerek başlayan Pehlivan, şöyle devam etti:

"Fikir birliğine varıldı"

"Görüştüğüm kaynaklarım, Kemal Bey’in adaylığı üzerinde fikir birliğine varıldığı, Sayın Akşener’in kurmaylarıyla bu bilgiyi paylaşacağı, kamuoyuna açıklanacağı söylüyorlar."

Saadet Partisi’nden görüştüğü kişinin adaylık açıklamasının Berat Kandili’nin kutlandığı 6 Mart’a denk gelmesindeki hikayeyi anlattığı dile getiren Pehlivan, şunları söyledi:

"Genel Başkanımız o günün Berat Kandili olacağını biliyordu"

Bir kaynağım ile görüştüğümde ‘Barış unutmayın, o gün Berat Kandili’ dedi. ‘Tesadüf mü?’ diye sordum. ‘Genel Başkanımız o günün Berat Kandili olacağını biliyordu’ dedi. Berat Kandili, amel defterinin yazıldığı gündür. İnsanlarının dünyada günahlarının sevaplarının, yaptıklarının yazıldığı gündür. Cumhurbaşkanı adayının böyle bir günde açıklanması Saadet Partisi için hayırlı anlam ifade ediyor. Şu aşamada Kemal Bey’in adının dışında bir isim düşünülmüyor.