Darbe Komisyonu Büyükanıt'ı Dolmabahçe'de dinleyecek

Darbe Komisyonu Büyükanıt'ı Dolmabahçe'de dinleyecek

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, 27 Nisan e-muhtırasıyla ilgili olarak 8 Kasım Perşembe günü Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı dinleyeceklerini bildirdi. Komisyon Büyükanıt'ı İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda dinleyecek.

Yaşar Büyükanıt, 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan 27 Nisan muhtırasını kendisinin kaleme aldığını açıklamıştı.

BAŞBAKAN "MEZARA KADAR GİDECEK" DEMİŞTİ

Muhtıranın ardından 4 Mayıs'ta Başbakan Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Büyükanıt Dolmabahçe Sarayı'nda başbaşa uzun bir görüşme yapmışlardı. Görüşmenin ardından da herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Başbakan Erdoğan görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine, "Bu benimle mezara gider. İnanıyorum ki sayın Büyükanıt da böyle düşünüyor" açıklaması yapmıştı.

TANSU ÇİLLER 7 KASIM'DA DİNLENECEK

Komisyon 7 Kasım Çarşamba günü de eski Başbakanlardan Tansu Çiller'i dinleyecek. Çiller'in de İstanbul'da dinlenmesi bekleniyor. Komisyon, daha önce de 28 Şubat süreciyle ilgili gazeteci ve yazarları dinlemişti.