ensonhaber.com

İsrail-Filistin savaşında kan durmak bilmiyor.

Gazze Şeridi'ne havadan, karadan ve denizden yapılan saldırılarda binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesi tepki almaya devam ediyor.

Türkiye'de de ilk gündem maddelerinden biri, hiç şüphesiz Orta Doğu'daki bu savaş.

Siyasi isimler tepkilerini sosyal medya ve televizyon ekranlarında sürdürüyor. Bu isimlerden biri de Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi şarkıcı Davut Güloğlu.

Güloğlu, bir çeşit programlar için Düzce’ye gitti.

Burada düzenlediği basın toplantısında da savaşa değinerek sanat camiasından birçok ismin korktukları için İsrail’e tepki göstermediklerini savundu.

"Soykırıma sessiz kalan hangi sanatçı arkadaşım var"

Yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından da paylaşan Güloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail orada çoluk çocuğu katlediyor. Katlettiği gibi de hastanesinden tutun her türlü yardıma da imkan verdirtmiyor. Burada büyük zulüm yapılıyor. Zulmün ötesinde soykırım yapılıyor. Bu soykırıma sessiz kalan hangi sanatçı arkadaşım varsa, korkanlar var çünkü. Medyada da arkadaşlar açık açık konuşmuyor. 15 Temmuz'da da ciddi ciddi konuştum ben. Bunlar medyada çok güçlüler. Siyasette, sanatta, kültürde, turizmde her yerde güçlüler. Her yerde parmakları olduğu için de sanatçılar korkuyor işimden olurum ekmeğimden olurum diye.

"Biz bir ülkenin kalkınması için bir arada olacağız"

Ben Allah'tan başka kimseden korkmuyorum. Ben bu vatanın sesiyim, sesi olmaya da devam edeceğim sanatçı olarak. Ben bu halkın sesiyim. Beni bu halk buralara getirdi. Çözümü bulmak için de ne yapacağız birlik olacağız. Birlik olmak için de parti ayrımı olmaz. Biz bir ülkenin kalkınması için bir arada olacağız. Ben kefen giymiş geziyorum. Allah'tan başka kimseye bedel ödemem bir de bu halka bedel öderim."