Deprem bölgesi için hava durumu tahmini belli oldu

Türkiye, şiddetli depremlerin ardından yaralarını sarıyor.

Ekipler, olumsuz hava şartlarına rağmen çalışmalarını büyük bir titizlikle zamana karşı yarışarak sürdürüyor.

Depremin meydana geldiği bölgede Malatya ve Adıyaman dışında kar yağışı beklenmiyor.

Deprem bölgesiyle ilgili hava raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Adıyaman'da salı günü çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu bir hava öngörülüyor. Çarşamba, perşembe ve cuma günü ise parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Kentlerdeki son durum ve sıcaklık değerleri

Adıyaman'da bugün en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının 1 ve 3 santigrat derece olarak kayıtlara geçeceği belirtiliyor.

Kilis için yapılan tahminlerde bugün aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor. Kentte en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları 2 ve 6 santigrat derece. İlerleyen günlerde parçalı ve bulutlu bir havanın yaşanacağı tahmin ediliyor.

Kahramanmaraş için tahmin

07.02.2023 Salı: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı, en düşük / en yüksek hava sıcaklıkları: 1 / 3. Çarşamba parçalı ve çok bulutlu. Perşembe ve cuma parçalı ve az bulutlu.

Osmaniye ve Gaziantep

Osmaniye'de ise aralıklı yağmur ve sağanak yağış tahmin edildi. Çarşamba-cuma günleri arasında parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı kaydedildi. Günün en düşük ve yüksek hava sıcaklıkları sırasıyla 4 ve 11 santigrat derece.

Gaziantep'te ise bu değerler 1 ve 4 derece olarak kayıtlara geçti. Bugün çok bulutlu ve zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı bir havanın ortaya çıkacağı ifade edildi. İlerleyen günlerde ise parçalı bulutlu hava tahmin ediliyor.

Diğer kentlerde hava durumu

Diyarbakır - 07.02.2023 Salı: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, en düşük / en yüksek hava sıcaklıkları: -1 / 3. Çarşamba çok bulutlu, perşembe parçalı bulutlu, cuma parçalı ve az bulutlu.

Gaziantep - 07.02.2023 Salı: Çok bulutlu, zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, en düşük / en yüksek hava sıcaklıkları: 1 / 4. Çarşamba, perşembe ve cuma parçalı bulutlu.

Adana - 07.02.2023 Salı: Çok bulutlu, en düşük / en yüksek hava sıcaklıkları: 4/11. Çarşamba, perşembe ve cuma parçalı bulutlu.

Hatay - 07.02.2023 Salı: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, en düşük / en yüksek hava sıcaklıkları: 4/10. Çarşamba, perşembe ve cuma parçalı bulutlu.

Şanlıurfa - 07.02.2023 Salı: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, en düşük / en yüksek hava sıcaklıkları: 2/7. Çarşamba, perşembe ve cuma parçalı bulutlu.