Deprem bölgesindeki Cüneyt Polat'tan sosyal medya çarpıtmalarına isyanı
ensonhaber.com

Türkiye Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin neden olduğu felaketin pençesinde.

Kahramanmaraş ve çevresindeki 9 ilde büyük yıkıma neden olan depremler şimdiden 7 binden fazla cana mal oldu.

Depremin ardından Türkiye kenetlenerek bölgeye yardım yağdırmaya başladı.

Devlet, millet, yerel yönetimler, STK'lar el ele felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Bu kapsamda sosyal medyada birçok çarpıtma söz konusu.

Bunların başında ise devlet ve diğer kurumların yardımlarda yetersiz olduğu, bunun yanında sosyal medyada tanınır kişilerin ve ünlülerin daha etkili yardım kampanyası yürüttüğü konusu geliyor.

Sosyal medya çarpıtmasına yaptığı paylaşımla isyan etti

Bu çarpıtmaya, bölgede ilk günden bu yana yaşananları takip eden gazeteci Cüneyt Polat, yaptığı bir paylaşımla tepki gösterdi.

Çevresindeki; hükümete, belediyelere, STK'lara ait araçları gösteren Polat, bölgede kendi PR çalışmasını yapmak için gelen ünlülerin yardımlarının sosyal medyada diğer kurumlardan daha etkili olduğu şeklinde gösterilmesine isyan etti.

"Burada dün akşam gelip şovunu yapıp gidenleri mi anlatıyorsunuz"

Polat, "Burada enkazlardan ölüler, yaralılar çıkartılıyor. Üzüldüğümüz bir nokta daha var sahada... Adamlar yazmış, 'Oğuzhan Uğur, Ece Üner bilmem kim Cumhurbaşkanı'ndan daha çok ülkeye hizmet ediyor' diye. Burada dün akşam gelip şovunu yapıp gidenleri mi anlatıyorsunuz.

"Bu kadar ölünün üzerinde tepinmek bu kadar mı cazip"

Tweet atarak mı daha çok yardımcı olunuyor. Binlerce STK burada, binlerce insan burada, binlerce STK buraya göndermek için yardım topladı. Milyonlar gönderildi. Yani insan biraz düşünür. Saygısızca tweet'ler atılıyor. Buradaki insanlar hiçbir şey yapmıyormuş, bu koca 10 ilde hiçbir şey yapılmıyormuş, bilmem kimler daha fazla çalışıyorlarmış...

Bütün kurumlar burada. Bir şeyler yapmaya çalışıyor burada. Sosyal medyanın albenisi ile salak saçma yorumlar yapılıyor, insanların emeklerinin üzerine konup gidiyorlar. Bu kadar ölünün üzerinde tepinmek bu kadar mı cazip?" diye konuştu.