Engin Alan: Bu işin sonu yok

Engin Alan: Bu işin sonu yok

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Engin Alan, Çorlu'da partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti.Alan, burada yaptığı konuşmada, bundan sonra milletvekili olarak milletin ve devletin hizmetinde olacağını belirtti.

'BİRİLERİ İMRALI'YA RAPOR ETMEYE GİTTİ'

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen çözüm süreciyle ilgili tasarının kötü sonuçlardoğuracağını savunan Alan, ''Yasa çıktı, bir gün sonra birileri İmralı'ya rapor etmeye gitti. Dolayısıyla bu işin sonu yok. Ben, milletimin aklına ve sağ duyusuna inanmak istiyorum. Bu aziz milletin, bu olanı biteni göreceğine inanmak istiyorum'' diye konuştu.

''BU MASUMANE BİR İŞ DEĞİL''

Alan, "Arkadaşlar yanlış yoldan doğru adrese varılmaz. Siz elinde silah tutan ve silahı size tehdit maksadıyla doğrultan insanla masaya oturursanız, istediğini alana kadar silah alnınıza dayalı durur. Bu masumane bir iş değil. Çorlu'nun, Tekirdağ'ın kaç şehidi var. Biz memleketi sokakta mı bulduk ki kime ne verelim.

''BEN MİLLETİMİN AKLINA VE SAĞDUYUSUNA İNANMAK İSTİYORUM''

Ben yine şunu söylüyorum asker olarak yıllarını bu mücadeleye vermiş biri olarak, ben milletimin aklına ve sağduyusuna inanmak istiyorum, bu aziz milletimin bu olanı biteni göreceğine inanmak istiyorum. Belli bir zaman sonra geç olabilir, özellikle bizden sonra kuşağa, evlatlarımıza, torunlarımıza nasıl bir ülke bırakacağımızın herkes hesabını yapması gerekir. Bugün de geçti yarın Allah kerim anlayışıyla biz bir yere varamayız. Çünkü günümüzde 24 saatte dünyada çok şey değişiyor" dedi.

''SİZ ASKERE KIŞLADA OTUR, POLİSE KARAKOLDAN ÇIKMA DERSENİZ NE OLUR''

Devletin otoritesinin sadece silahlı kuvvetlerle sınırlı olmadığının altını çizen Alan, "O bölgede mülki idarenin yapacağı işler var, emniyetinin yapacağı var, silahlı kuvvetlerin yapacağı var ve hepsinden ötesi devletin çerçevesini çizdiği bir temel politika var. Siz askere kışlada otur, polise karakoldan çıkma derseniz ne olur.

''ORALARDAN MI GELDİK BİZ BU GÜNLERE?''

Lice, Diyarbakır, Bingöl karayolunu ben 88'de, 99'da general ve komutan forsu açık geçiyordum. Oralardan mı geldik biz bu günlere? Ama siz derseniz çatışma, tepişme derseniz valilik orada oturur, asker kışlada oturur, polis de karakolda oturur eşkıya da ortada cirit atar" ifadelerini kaydetti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alan, partililerle birlikte yürüyerek iftar etkinliğinin yapılacağı salona geçti.