Erdoğan uçakta Öcalan sorusunu cevapladı

Erdoğan uçakta Öcalan sorusunu cevapladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'dan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ‘Açlık grevlerinin sona erdirilmesi için bir söz verildi mi?' sorusuna, "Çok açık söyleyeyim, öyle bir şey yok. Ana dilde savunma düzenlemesi dahil pek çok düzenleme zaten parti programında var" yanıtını verdi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI GÖRÜŞÜR"

"Öncelikle kendisinin bir görüşme arzusu vardı. Görüşme talebinde bulunuyordu. Burada tabii elimizdeki enstrümanları zaman zaman kullanma yetkisini bırakmayız. Silvan meselesinde söylediğimde maksadım İmralı değildi. Dışarıdaki terör örgütüydü. Onlar mücadele müzakere diyorlardı. Burada da yine aynı şekilde İmralı'yla devlet olarak çeşitli görüşmeler, tabii burada enstrüman olarak genellikle kullanılan Milli İstihbarat Teşkilatı'dır, onun elemanlarıdır. Onlar görüşme yapabilir. Bundan herhangi bir sakınca görmüyoruz. Çünkü aslolan sorunu çözmektir."

PATROİT FÜZELERİ

NTV'nin haberine göre Başbakan, Suriye sınırına yerleştirilmesi düşünülen Patriot füzeleri konusunda, ‘Çalışmaların belli bir noktaya geldiğini, NATO'ya her an başvuru yapılabileceğini" söyledi.

"BEN SADECE CÜNEYT KARDEŞİMİN KURTULMASINA BAKARIM"

Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile Suriye konusunu yakın bir zamanda yüzyüze görüşebileceklerini belirtti. Başbakan, gazeteci Cüneyt Ünal'ın CHP heyetinin girişimiyle serbest kalmasını da, "Ben sadece Cüneyt kardeşimin kurtulmasına bakarım. Benim bağcıyla bir derdim yok, derdim üzümü yemektir" sözleriyle değerlendirdi.