Erdoğan'ın avukatından FETÖ'cüye ayar

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın onuncu celsesi başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avukatı Hüseyin Aydın ile çapraz sorgusu yapılan sanık eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Kurumsal Dönüşüm Şube Müdürü Kurmay Albay Muzaffer Düzenli arasında tartışma yaşandı.

AVUKAT SORULARI MANTIK ÇERÇEVESİNDE SORMALI

Aydın'ın, "Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan'la görüşmeleriniz var. Akıncı Üssü'ndeki toplantıda ne konuştunuz? Üsse giriş saatlerinizin aynı olduğu görülüyor, bu sırada aranızda konuşma oldu mu?" sorularını yönetmesi üzerine sanık, Hakim Giray'a "Avukat beyin sorularını akıl ve mantık çerçevesinde sorması gerekmez mi?" dedi.

"SİZDE AKIL NE GEZER"

Bunun üzerine Aydın, "Bir Fetullahçı olarak akıl ve mantık sizde ne gezer?" karşılığını verdi. Salondakilerin de sanığa tepki göstermesi üzerine Mahkeme Başkanı Giray, duruşmaya ara verildiğini belirterek, güvenlik güçlerinden salonu boşaltmalarını istedi.

SALON BOŞALTILDI

İzleyicilerin tepkiyi sürdürmesi üzerine güvenlik güçleri, izleyiciler ile sanıklar arasında barikat oluşturarak salonu boşalttı.