Erdoğan'ın Kızılay Genel Kurulu konuşması
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Kızılay Olağanüstü Genel Kurulunda konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

KIZILAY'A HEP DESTEK OLDUM

"Suriye ve Irak'tan ülkemize gelen yüz binleri yine Kızılay karşıladı. Krizler ve felaketler karşısında daha güçlü ve kuvvetliyiz.

Gözler Kızılay'ı arıyor onu görünce huzur buluyor. Kar, tipi sebebiyle yollar kapanıyor insanlar mahsur kaldığında Kızılay hemen orada.

İnsanların kalbine girmek zordur. Kızılay bunu başarmıştır. Bu güven ve itimadı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Kızılay'a hep destek oldum bundan sonra da devam edeceğiz.

KIZILAY'A 30 DÖNÜMLÜK ALAN

Kızılay'ın Genel Merkezi'ni biz kendisine razı görmüyoruz. Ara sokakta bir yer yakışmıyor.

Şimdi inşallah Milli Emlak'tan 30 dönümlük bir yer alınarak ihtiyaca dönük bir şekilde dünyanın cazibe merkezi örnek bir Genel Başkanlık Merkezi'ne sahip olmasını istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda proje ve inşası ile açılışında da birlikte oluruz.

KIZILAY GAZİ BİR KURUMDUR

Kızılay'ın şu anki 'Kızıl Hilal' işareti 93 Harbi'nde ilk defa kullanıldı. Kızılay aslında Gazi bir kurumdur.

Kızılay kuruluşundan sonra kurulan, yaşanan bütün savaşlarda hizmet vermiş ve dost düşman demeden bütün yaralıları hastaneye yetiştirmiştir.

TÜRKİYE DÜNYADA 3. ÜLKE OLDU

Türkiye geçtiğimiz yıl yaklaşık 4,5 milyar dolar yardımı ile dünyada üçüncü ülke oldu. 10 yıl önce 45 milyondu.

Veren el alan elden üstündür. Böyle inandık böyle yürüdük. Yetmiş sente muhtaç Türkiye, bugün dünyanın her yerinde çok ciddi yardımlarda bulunuyor.

Kızılay'ın Olağanüstü Genel Kurulu'nda tekrar başarılı geçmesini temenni ediyorum. Hizmet veren tüm Kızılay mensuplarına şahsım, ülkem ve milletim adına desteklerimi söylüyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun."