Hürriyet yazarı yaşadığı taciz olayını tekrar anlattı
ensonhaber.com

melike karakartal

Geçtiğimiz sene bir röportaj için Amerika'ya giden Hürriyet yazarı Melike Karakartal, yolculuk sırasında bir taciz olayı yaşamış ve bunu kaleme almıştı.

ÖZGECAN'DAN SONRA TEKRAR HATIRLATTI

Geçen sene 17 yaşında biri tarafından tacize uğramasıyla birlikte başından geçen olaylar zincirini anlatan Karakartal, Özgecan Aslan cinayeti üzerine yaşadıklarını tekrar kaleme aldı. Karakartal, yazısına geçtiğimiz sene anlattıklarından sonra gelen tepkileri de ekledi.

İŞTE KARAKARTAL'IN O YAZISI

"Geçen yıl bir uçakta yaşadığım tacizi yazdığım için kezbanlıkla, dikkat çekmeye çalışmakla, tacizcinin genç olmasından ötürü "genç erkeklerden hoşlanmakla" itham edildim. Bir uçakta yaşadığım tacizi yazdığım için günlerce "senin gibilerin kafasını ezeceğiz" gibi e-mail'lerle ölüm tehditleri aldım.

AYLARCA CİNSEL İÇERİKLİ MENTIONLAR GELDİ

Bir uçakta yaşadığım tacizi yazdığım için, farklı kişiler tarafından aylarca Twitter üzerinden cinsel içerikli mention'lar gönderildi. Ortada bir cinayet yoksa, tacizi anlatmak veya tacizciyi ifşa etmek, kadın için aylarca sürecek bir psikolojik çöküntünün başlangıcı oluyor. Bunu bir kenara yazalım.

ANLATINCA ONLINE TACİZLE UĞRAŞIYORUZ

Özgecan Aslan'ın katledilişinin toplum üzerinde yarattığı rüzgar azalınca, -ki ne yazık ki azalacak, bunu hepimiz biliyoruz-, yine tacizi anlattığımızda suçlanacak, bunun yanında sosyal medyada ağzı sulanmış rezil mahlukları kendimize mıknatıs gibi çekmiş olacağız. Gerçek hayatta yaşanan taciz yetmiyormuş gibi bir de online tacizle uğraşacağız."

Hürriyet yazarının başından geçen taciz olayı

Hürriyet yazarı yaşadığı taciz olayını tekrar anlattı