ensonhaber.com

Yunanistan'da tatilde olan iş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, denizde zodyak botla kaza yaptı.

Ağır yaralanan çifti, tesadüfen yakınlarından geçenler fark etti.

İlk müdahalenin ardından Bodrum'a getirilen Ali Sabancı, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak ile İstanbul'a getirildi ve özel bir hastaneye sevk edildi.

Ali Sabancı entübe edildi

Entübe edilen Ali Sabancı'nın vücudunda çok sayıda kırık olduğu öğrenildi.

Doktorların yaptığı ilk tespitlerin ardından Ali Sabancı'nın vücudunda kalıcı hasarların kalabileceği yönünde endişelerin olduğu öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sabancı çiftinin son durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Fahrettin Koca, "İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı Vuslat Doğan Sabancı'yı da getirdi

Bakan Fahrettin Koca'nın bu açıklamasından sonra Vuslat Doğan Sabancı, 14.50'de Bodrum'dan kalkan ambulans uçakla İstanbul'a getirildi.

Vuslat Doğan Sabancı'nın hayati tehlikesi yok

Ali Sabancı'ya göre durumu daha iyi olan Vuslat Doğan Sabancı'nın da vücudunda kırıklar olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtiliyor.

Yunan Sahil Güvenliği açıklama yaptı: Botta 6 kişi vardı

Yunan Sahil Güvenliği de yaşanan kazayla ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Leros ve Lipsi Liman Başkanlıkları dün akşam Birleşik Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından, güneydeki bölgede, içinde altı yabancının (4 Türk vatandaşı, 1 Güney Afrika vatandaşı ve 1 İngiltere vatandaşı) bulunduğu Malta bandıralı E/P-T/R yüksek hızlı deniz taşıtının bir kayayla çarpışması ve bunun sonucunda iki kişinin ağır, bir kişinin de hafif yaralanmasıyla sonuçlanan bir olay hakkında bilgilendirildi.