Foça'daki hain saldırıyı parmak izi aydınlatacak

Foça'daki hain saldırıyı parmak izi aydınlatacak

İzmir Foça'da geçtiğimiz perşembe günü 1 askerin şehit düşmesi, 10 askerin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı tuzağa ilişkin soruşturma sürüyor.

Askerî servis otobüsünün geçiş güzergâhındaki ağaçlık alanda bulunan piller ile pet şişe üzerinde yapılan incelemede, henüz kime ait olduğu belirlenemeyen parmak izine ulaşıldı.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Parmak izi üzerinde incelemelerini sürdüren polis, bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimliğini tespit ederek yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki tüm güvenlik kameralarının kayıtlarının da izlendiği öğrenildi.

Bombalı saldırıda yaralanan askerlerin tedavisi sürerken, otobüsün şoförlüğünü yapan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen 'in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Terör saldırısında yaralanıp hastaneye kaldırılan 11 kişiden 6'sı tedavilerinin ardından dün taburcu edildi. 5 yaralının ise tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Foça'daki hain saldırıyı parmak izi aydınlatacak

Terör örgütü adına patlayıcıyı getiren kişi olduğu şüphesiyle gözaltına alınan TIR şoförü Şehmus K. de tutuklandı. Foça'da deniz üssüne giden askerî servis otobüsünün geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılan bombalı saldırı olayı ile ilgili başlatılan soruşturmada, kuryelik yaptığı iddiasıyla Şehmus K. önceki gün gözaltına alınmıştı. Emniyet'te ifadesinin alınmasının ardından Şehmus K., adliyeye getirildi. Emniyetten çıkarılışı sırasında gazetecilere TIR şoförü olduğunu ifade eden Şehmus K., bombalama olayı ile ilgisinin olmadığını savundu. Şüphelinin sorgusunda da hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Şüpheli şoför, 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'Foça'daki saldırının düzenlenmesine kuryelik yaptığı' iddialarıyla sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Foça'daki hain saldırıyı parmak izi aydınlatacak

FOÇALILAR TERÖRÜ LANETLEDİ

Öte yandan Foçalılar, bombalı saldırı nedeniyle teröre lanet yürüyüşü düzenledi. Foça Belediyesi'nin çağrısıyla düzenlenen yürüyüş için TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi merhum Reha Midilli'nin Barbaros Bulvarı'ndaki evinin önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, Demokrasi Meydanı'na kadar 'Kahrolsun PKK', 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak yürüdü. Yürüyüşe, saldırıda ağır yaralanan askerî servis aracının şoförü Özmen'in babası Cengizhan Özmen de katıldı. Demokrasi Meydanı'nda sona eren mitingin ardından Cengizhan Özmen bir konuşma yaptı. Terör saldırısının ardından gösterilen birlik ve beraberlik nedeniyle tüm halka teşekkür ettiğini ifade eden Özmen, "Terör lanetlidir. Teröristler mezarlarında dahi rahat uyuyamayacaklardır." dedi.