- Haberler
- Gündem Haberleri
- Köpeğe işkence eden askere soruşturma
Köpeğe işkence eden askere soruşturma
Genelkurmay, sosyal medya üzerinden paylaşılan askerin köpeğe işkence yaptığına ilişkin görüntüler üzerine açıklama yaptı.
- AA
- 16.04.2015 - 22:16

Genelkurmay Başkanlığı, sosyal medya üzerinden paylaşılan "köpeğe işkence" görüntülerine ilişkin açıklama yaptı.
Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada, 12 Nisan'da sosyal medyada paylaşılan ve askerler tarafından bir köpeğe işkence edildiğine dair video görüntüsünün tespit edildiği belirtildi.
"SÖZ KONUSU ASKER HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR"
Şırnak'ta bir üs bölgesinde çekilen söz konusu görüntülerle ilgili haberlerin, 13 Nisan'da bazı internet haber sitelerinde yer aldığı belirtilen açıklamada, "Görüntülerin incelenmesi neticesinde söz konusu personel hakkında, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde yasal işlem başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.