Hayrünnisa Gül'ün topuklu ayakkabısı İngiliz basınında

Hayrünnisa Gül'ün topuklu ayakkabısı İngiliz basınında

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün İngiltere'ye yaptıkları resmi ziyaret devam ederken, ziyarete ilişkin haber ve fotoğraflar bugünkü bazı İngiliz gazetelerinde yer aldı. Daily Telegraph gazetesi, Gül çifti onuruna dün akşam Buckingham Sarayı'nda verilen resmi yemeği "Saray'da bir Doğu tadı" başlığıyla verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ü öne çıkaran büyük bir fotoğrafa ilk sayfasından yer veren gazete, iç sayfalarında da Kraliyet karşılamasını "ihtişam, resmi geçit ve çarpıcı ökçeler" başlığıyla ve çeşitli fotoğraflarla aktardı.

HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

HAYRÜNNİSA GÜL'ÜN TOPUKLU AYAKKABILARI İNGİLİZ BASININDA

Hayrünnisa Gül'ün topuklu ayakkabısı İngiliz basınındaGazete, "Hayrünnisa Gül'ün 15 santimetrelik gri topuklu ayakkabılarıyla ev sahibi Kraliçe 2. Elizabeth ve Edinburgh dükü Philip'in yanında yükseldiğini" yazdı. Independent gazetesi de iç sayfalarında yine Hayrünnisa Gül'ü bu kez yanında Edinburgh Dükü Philip'le atlı arabada saraya ilerlerken gösteren bir fotoğrafa yer verdi. İngiliz gazetelerinin internet sayfaları da, ziyarete ilişkin fotoğrafların yer aldığı albümler oluşturdu.

GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI İNGİLİZ BASININDA

İngiliz basını Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinin başlamasıyla ve hemen öncesinde Gül'ün çeşitli gazetelere verdiği demeçlere de yer verdi. Guardian ve Sunday Telegraph gibi gazetelere ziyareti öncesi konuşan Gül'ün, özellikle Suriye ile ilgili sözleri basında geniş yer buldu. Türkiye'deki ekonomik büyüme, Türkiye'nin bölgesi ile Müslüman dünyasına etkisi ve AB üyelik süreci de İngiliz gazetelerinde yer alan konuların başında geldi.

KRALİÇE'Yİ KORKUTAN TOPUK

İngiliz Daily Mail gazetesi, Kraliçe'nin, Hayrünnisa Gül'ın 15 santimetrelik topuğuna dikkat etmesini manşetine taşıdı. Gazete, Kraliçe'nin Bayan Gül'ün topuğunun halıya katılarak düşmesinden endişelendiğini yazdı. Ayrıca 15 santimlik topukla Buckingham Sarayı'nın merdivenlerinden inip çıkmasının zor olabileceğine dikkat çekti.

Hayrünnisa Gül'ün topuklu ayakkabısı İngiliz basınında

ALMANYA ZİYARETİNDE DE YÜKSEK TOPUK GİYDİ

Gazete, Hayrünissa Gül'ün geçtiğimiz ekim ayında Almanya ziyaretinde de yüksek topuklu bir ayakkabı giydiğini yazdı. Gül'ün Almanya ziyaretinde 12.5 santim topuklu bir ayakkabı giydiği, İngiltere ziyaretinde topuğun yüksekliğinin 15 santime çıktığına dikkat çekti.

Hayrünnisa Gül'ün topuklu ayakkabısı İngiliz basınında