Hürriyet'in son yıldızı Meral Akşener

Hürriyet'in son yıldızı Meral Akşener

Hükümeti CHP üzerinden dizayn edemeyenler, CHP'yi bir türlü istedikleri oy oranına ulaştıramayanlar şimdi MHP'yi dizayn etme çabasına girdi.

Aydın Doğan'ın gazetesi Hürriyet, yıllardır Erdoğan ve onun hükümetlerine karşı bazı isimleri destekledi, onları manşetlerden parlattı ama işe yaramadı. Hürriyet yine vazgeçmedi, sıra Meral Akşener'e geldi.

ÖNCE İSMAİL CEM'İ YILDIZ YAPMAYA ÇALIŞTILAR

Önce İsmail Cem'i öne sürdüler.. Ardı ardına gelen röportajlarla, manşet haberleri ve elbette köşe yazılarıyla İsmail Cem'i Ecevit sonrası döneme hazırladılar ancak tutmadı, Cem'in halkta karşılığı bulunmadı..

ABDÜLLATİF ŞENER BALONU PATLADI

Ardından AK Parti'nin önde gelen isimlerinden gibi gözüküp partiden ayrılan Abdüllatif Şener'e göz kırptılar. Şener bir dönem Erdoğan'ın en yakınındaydı, en azılı muhalif oldu ama o da tutmadı. Yeni parti kurdu, binde bir dolaylarında oy aldı..

Hemen sonra yeni aday bulundu, Erkan Mumcu.. Yine Hürriyet'in manşetlerini süsledi, başaramadı..

SAĞCI, SOLCU, İSLAMCI FARK ETMEDEN HEPSİNİ KULLANDILAR

Aydın Doğan'ın son gözdeleri ise farklı yelpazelerdendi. CHP'li MHP'li, İslamcı, solcu, ülkücü.. Hepsini Erdoğan'ı iktidardan etmek için kullandı ancak hiçbirisi tutmadı..

NE İSİMLER GELDİ GEÇTİ

Mustafa Sarıgül hatta Ekmeleddin İhsanoğlu gibi İslamcı kimliğe sahip bir isim.. Onu dahi Cumhurbaşkanı yapabilmek için parlayan yıldız diye sahaya sürdüler, kazanamadı.. CHP'den kopan Emine Ülker Tarhan, Mansur Yavaş, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin lideri Selahattin Demirtaş bile..

Hepsi Aydın Doğan'ın 'yıldız' tezgahından geçti, hiçbirisi başaramadı..

PARLATTIKLARI SON 'YILDIZ' MERAL AKŞENER

Son olarak Meral Akşener, bugünkü gazetenin manşetinden anlaşılan o ki önce MHP'de Bahçeli'ye karşı Akşener'in tarafını tutacaklar, şayet bu taktik tutar da Akşener MHP'nin başına geçerse, AK Parti'ye rakip olarak sahaya sürecekler, plan bu..

Hürriyet'in son yıldızı Meral Akşener