İBB, Taksim'de Atatürk sergisi açtı
ensonhaber.com

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82’nci yıl dönümünde, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törenle anıldı.

Atatürk için düzenlenen tören; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1’nci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, kurumları adına Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmalarıyla başladı.

Çelenk merasiminin ardından Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

SERGİYE DAVET

İmamoğlu, törenin bitmesinin ardından Yerlikaya ve Avsever’i, Cumhuriyet Sanat Galerisi adıyla faaliyet gösteren Taksim Maksemi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan “Atatürk’ün Fotoğraflarının Hikayesi” kitabının tanıtımına ve sergisinin açılışına davet etti.

Ekrem İmamoğlu sergi

"10 KASIM'A ÖZEL HAZIRLADIK"

Sergide konuşan İmamoğlu, “Aradan 82 yıl geçmiş olsa da ulu önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz. Gururluyuz; çünkü gerçekten hem Cumhuriyet’in kuruluşu hem sonrası, dünya tarihinin en önemli milli mücadelelerinden bir tanesidir. Bugün sizi burada 10 Kasım’a özel hazırladığımız, Atatürk’ün fotoğraflarının hikayesinin sergisinin açılışında ağırlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından gerçekleştirilen kurdele kesimiyle birlikte sergi açıldı.

Ekrem İmamoğlu sergi

Ekrem İmamoğlu sergi

Taksim sergi

Taksim sergi