İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim
ensonhaber.com

Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Mehmet Müezzinoğlu'na devrettikten sonra İçişleri Bakanlığı'nda geldi. Soylu'yu bakanlık girişinde askerler, polisler ve bakanlık bürokratları karşıladı.

Süleyman Soylu, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Efkan Ala'dan devraldı.

"YÜCE ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN"

Görevini devreden Efkan Ala, şunları söyledi:

"Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle bize bugünleri armağan eden yüce Allah'a şükürler olsun. Beni bu göreve getiren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Şehit olan arkadaşlarımız var, gazi olarak hayatlarını devam ettiren arkadaşlarımız var, bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

"SAYIN BAKANIM, YENİ GÖREVİNİZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM'ye şükranlarımı sunuyorum. Sayın bakanım, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Tüm içtenliğimde ülkemizin menfaati için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum"

İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim

İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim İZLE

Görevi devralan Süleyman Soylu da şunları söyledi:

"21.asra Türkiye iyi başladı. On yıllar sonra bugünler hatırlandığında bu büyük mücadele ve Türkiye'nin hikayesi bütün dünyaya örnek bir hikaye olacaktır. Hukukun üstünlüğünden hiçbir dakika ayrılmayan bir Türkiye tablosu 21. asrın özetidir. Ortak vatan, tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve ifade etmek istiyorum ki vatanın bölünmez bütünlüğü ve bu anlayış 21. yüzyıl hikayesinin özetidir. Her noktada alın terini akıtandan, sabah besmele için kapısını açan esnafa kadar herkesin hukuku, herkesin yarına ait iddiası var. Bu iddia birliktir, beraberliktir. Bu iddia yükselen Türkiye'dir.

BİZ BU VATANIN NÖBETÇİLERİYİZ

Biz bu vatanın nöbetçileriyiz. Önemli olan bize bu görevi tevdi eden, bu emaneti veren aziz milletimize mahcup olmamaktır. Aziz ve asil milletimizin feraseti bu sınavı hem geçmişimizin onuruna yakışacak şekilde devam etmesini sağlamak hem de geleceğimize emin bir toprak parçası bırakmak üzere devam edecek.

BU SINAVIN İÇİNDE TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE VAR

Kıymetli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Bey'in ortaya koyduğu çizgi şefkat ve merhametle buluşmak isteyen bütün dünyaya koyduğu bir çizgidir. Bu sınavın içinde terör örgütleriyle mücadele var. Bir taraftan PKK, bir taraftan DEAŞ mücadelesi Türkiye'nin gelişmişlik ve Türkiye'nin büyüme, demokrasi haritasının en önemli mücadelesi olarak tarihimizde yerini alacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın.

FETÖ'DEN TEK BİR FERT KALINCAYA DEK MÜCADELE SÜRECEK

FETÖ terör örgütünden tek bir fert kalıncaya kadar, Türkiye bu beladan bu musibetten, bu alçaklıktan kurtulacaktır. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kararı, Hükümetimizin politikası ve milletimizin emridir. Bu vesileyle büyük bir birikimi, büyük bir sorumluluğu, görev yaptığı dönem içinde hukuk, demokrasi çizgisini bir an için bırakmayan kıymetli dostumuz, mesai arkadaşımız, bu yükü beraber yüklendiğimiz Anadolu'nun güzel evladı Efkan Bey'den bu bayrağı teslim almak bizim için de büyük bir sorumluluktır. "

İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim