İzmir'den gönüllü 225 polis deprem bölgesine gidiyor
AA

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki depremin şokunu atlatmaya çalışıyor.

Bu çerçevede arama kurtarma çalışmaları da büyük bir çabayla devam ediyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polisler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için kendi aralarında topladıkları ve vatandaşların polis merkezlerine getirdikleri yardım malzemelerini bir araya getirdi.

Polisler yardım malzemelerini taşıdı

Bornova ilçesindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde toplanan yardım malzemeleri, polislerce elden ele taşınarak ayrıştırılıyor.

Kışlık giysi, battaniye, dayanıklı gıda, bebek bezi, bebek maması, su ve hijyenik malzemeleri oluşan acil ihtiyaçlar paketlenerek forklift yardımıyla tır ve kamyonlara yükleniyor.

"Depremzedelerin yanındayız"

Depremzedelerin yanında olduklarını vurgulayan Güvenlik ve Koordinasyon Şube Müdürlükleri'nden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ruhan Gürol Saraçoğlu, şöyle konuştu:

Tüm desteklerimiz depremden etkilenen illerimize, elimizden gelen ne kadar yardım varsa toplayıp hazırlıklarımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımız personel takviyemizle yanlarında olacağımıza emin olsunlar, desteklerimiz devam edecektir.

"225 gönüllü polisimizi Hatay'a gönderiyoruz"

İzmir'den 225 polisin gönüllü olarak deprem bölgesine gitmek için başvurduğunu dile getiren Saraçoğlu, şöyle devam etti:

6 Şubat itibarıyla 214 personelimizi Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye illerimize yönlendirdik. Bugün de 225 polisimiz Hatay'a 2 tır, 3 kamyon ve 5 otobüsümüzle personel sevkimizi konvoy halinde yapacağız. Bugün giden 225 polisimiz depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak üzere gönüllü giden personelimiz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)