Katliamcı terörist Görese Dağı'ndan

Katliamcı terörist Görese Dağı'ndan

Gaziantep'te meydana gelen eylemi düzenleyen PKK 'lı terörist ‘' İrfan Amed " kod adlı Mehmet Tahir Kılıç'ın, Diyarbakır'ın Dicle ilçesi ile Elazığ sınırındaki Görese Dağı'ndan gelerek eylemi gerçekleştirdiği belirlendi. 22 yıldır örgütün dağ kadrosunda yer alan Kılıç, 2006'ya kadar Tunceli ve Erzurum bölgelerinde faaliyet yürüttü. 2011 Eylül ayından bu yana Görese Dağı'nda olduğu belirlenen Kılıç ele geçirilemedi.

BİR TÜRLÜ ELE GEÇİRİLEMEDİ

Yaklaşık bir yıl önce Görese Dağı'nda kalabalık bir terörist grubun barındığı belirlenmiş ve 15 Aralık 2011 günü operasyon düzenlenmişti. Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Erzurum ve Bingöl bölgelerine terörist grup aktarılması amacıyla üs olarak kullanılan Görese Dağı'ndaki operasyonda, örgütün Dicle sorumlusu ‘'Armanç'' kod Hüseyin Akdoğan ve 21 terörist ölü ele geçirilmiş, aralarında Kılıç'ın da bulunduğu 12 terörist ise kaçmıştı.

Yedi ayrı kamp yerinin imha edildiği operasyonda, uydu alıcı cihazı, telsiz anten sistemi, dizüstü bilgisayar, 24 KW'lık jeneratör, mazot bidonları, 50 tonluk plastik su tankı, 15 adet büyük boy gaz tüpü, 2 ton gıda malzemesi, CD'ler, fotoğraflar, silah bomba ve mermiler, terör örgütünün kongre kararlarını içeren yazılı dokümanlar ele geçirilmişti.

Bu operasyonda aralarında Kılıç'ın da bulunduğu 12 terörist kaçtı. Kılıç, önceki gün Gaziantep saldırısını gerçekleştirdi.