Türkiye, rekor bir katılımla 14 Mayıs seçimleri için sandık başına gitti.

Seçimlerin milletvekili ayağı tamamlandı.

Sandıktan çıkan sonuç Cumhur İttifakı'nın Meclis'teki elini güçlendirdi ve ittifak, üstünlüğünü korumayı başardı.

Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu oy oranıyla geride bıraktı.

Muhalefet kanadı yenilmenin üzüntüsünü halledip, yeniden toparlanmaya çalışırken bir yandan ise milliyetçilerin oyunu kazanmaya çalışıyor.

Sık sık HDP ile aynı masaya oturduğunu söyleyen ancak son basın toplantısında bunun aksini belirten Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın desteğini istiyor.

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın ilk turda kilit rol oynaması da Kılıçdaroğlu'nu harekete geçirdi.

Ümit Özdağ'ın kapısını çaldı

Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın ikinci turda desteğini almak için Ümit Özdağ'la görüşme kararı aldı.

Sosyal medya üzerinden de Sinan Oğan'ın, Millet İttifakı'na yakın olduğu söylendi.

Bunun akabinde Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile görüşmek üzere Zafer Partisi'ne geldi. İkili görüşmenin ardından kısa bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Karar açıklanmadı

Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve Özdağ ortak bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Kendileriyle gayet güzel verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdık. Aynı zamanda ben Sayın Genel Başkan'a Millet İttifakı'nın görüşlerini, çalışmalarını anlattım.

Bazı sorular da sordu genel başkan, kendisini bilgilendirdim. Türkiye'nin dayanışmaya demokrasiye ihtiyacı var. Kendisi arkadaşlarıyla aktardıklarımızı görüşecek" diye konuştu.

Oğan ile görüşecek

Özdağ ise "Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Yetkili kurumlarımızla değerlendirmelerde bulunacağız.

Sayın Sinan Oğan'la ve ATA İttifakı'ndaki diğer partilerin liderleriyle de bir görüşme yapacağız ve kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

PYD'ye terör örgütü diyemeyen Selin Sayek de görüşmede

Basına kapalı devam eden görüşmeye liderlerin kurmayları da katıldı.

Görüşmenin yapıldığı Özdağ'ın odasından ilk fotoğraflar basına yansırken CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ayrıntısı gözlerden kaçmadı.

Böke, 2018 yılında katıldığı bir programda PKK'nın, Suriye'deki uzantısı olan PYD'ye terör örgütü diyememişti.

CHP'li Böke soruya, "Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığınna dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz" ifadeleriyle cevap vermişti.