Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tezkere eleştirisi: Askerlerimiz şehit olmasın
AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında partililere seslendi.

Gündemin önemli ana konuları hakkında değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Suriye ve Irak'ın kuzeyine yapılması düşünülen harekata ilişkin TBMM'ye gelen tezkere ile ilgili de düşüncelerini açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu tezkere için net konuştu.

"İKTİDARIN HER DEDİĞİNE EVET DEMEYİZ"

İktidarın her isteğinin altına mühür vurmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Torba tezkere dönemi başlattılar. Biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız? Tezkereler gelirdi, terörle mücadele konusunda bilgi verilirdi. Herkesi papağan gibi görme alışkanlığı var ama biz CHP'yiz. Senin her dediğine evet deseydik o zaman ayrı parti niye kuruyoruz? MHP senin her dediğine evet diyebilir. Biz Milli Kurtuluş Savaşı geleneğinden gelen bir partiyiz." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tezkere eleştirisi: Askerlerimiz şehit olmasın ViDEO

"ASKERİMİZİN SURİYE'DE ŞEHİT OLMASINI İSTEMİYORUZ"

Suriye ile barışı getireceklerinin altını çizen CHP Lideri, "Suriye'yle savaş değil, Suriye'yle barışacağız. Karşılıklı büyükelçilikleri açacağız. Daha fazla mülteci istemiyoruz, sığınmacı istemiyoruz. Bunu öngören bütün düzenlemelere karşıyız. Biz hiçbir askerimizin ve polisimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tezkere eleştirisi: Askerlerimiz şehit olmasın

ÖZGÜR ÖZEL AÇIKLADI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de TBMM'de partisinin grup toplantısından çıkarken gazetecilerin sorusu üzerine, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek Irak ve Suriye'de TSK'nın sınır ötesindeki görev süresini 2 yıl uzatacak Cumhurbaşkanlığı tezkeresine hayır oyu vereceklerini söyledi.

Özel, "Suriye'ye sınır ötesi için istenen 2 yıllık tezkereye hayır oyu vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tezkere eleştirisi: Askerlerimiz şehit olmasın

PERVİN BULDAN'DAN 'TEZKEREYE HAYIR' ÇAĞRISI

Öte yandan tezkereye AK Parti, MHP ve İYİ Parti 'evet' oyu vereceğini, HDP ise 'hayır' oyu kullanacağını açıklamıştı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, muhalefet partilere seslenerek "Türkiye halklarının geleceği ve çıkarı, tezkere için kalkacak hayır oylarındadır. Muhalefete hayır oyu vermeleri için bir fırsat daha tanıdık." ifadelerini kullanmıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer de Twitter üzerinden paylaşım yaparak "Tezkereye CHP evet diyecekse hiç bir Kürt CHP, AKP’den daha iyidir diye oy vermemeli" açıklamasında bulunmuştu.

Pervin Buldan: Irak-Suriye tezkeresine hayır diyeceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tezkere eleştirisi: Askerlerimiz şehit olmasın

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)