Leyla Alaton'dan patron-sekreter ilişkisi analizi

leyla-alaton

Antalya’da konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) Rixos Downtown Hotel’de düzenlenen toplantısının konuğu, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton oldu. Alaton, sekreter-patron ilişkisine ve kadınların iş hayatındaki yerine değinerek katılımcıların sorularını yanıtladı.

''BİR ADAMI ANCAK ÇALIŞAN KADIN ANLAR''

Çalışan kadının eşlerinin birbirini de daha iyi anlamasını sağladığını söyleyen Alaton, "Bir adamın da nelerle uğraştığı, ne tip problemler çektiğini ancak çalışan kadın anlayabilir. Çalışmayan biri anlayamaz. Zaten ona anlatmazlar. Ne olur, gittikçe ipler kopuyor.'' dedi ve asıl sorunun kadınların çalışan eşlerini anlamamaları olduğunu vurguladı.

''ADAMIN NE ÇEKTİĞİNİ SEKRETER GÖRÜYOR''

Alaton; ''Sekreter daha iyi anladığı için o tarafa gidiyor adam. Yani sekreter her gün görüyor ne çektiğini, onun için yani orada bir anne dili konuşabilmek lazım.'' diyerek sekreterlerin çalışan adamları daha iyi anladığını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

''ONDAN SONRA 'NİYE GİTTİ' OLUYOR''

''Biraz direkt konuşurum biliyorsunuz. Biraz patladım ama kimse alınmasın bu bir gerçek, natürel, doğal, olağan bir şey. Ondan sonra ’niye gitti’ oluyor. İşte bundan gitti. Aynı lisanı konuşamıyor artık. Biri Çince biri Japonca konuşuyor. Nasıl anlayacaksın adamın derdini. Ölmüş bitmiş çekler, senetler, bilmem neler. Hala sen ’Saçım güzel mi, işte bugün bilmem ne aldım’ veya ’Semalara gidecek miyiz bu akşam’ diye tutturmasın o zaman. Evet bu konuyu kapatalım."

Konuşmanın ardından KONYSİAD Başkanı Emin Altıner, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Leyla Alaton’a, Bektaşi kültüründe Bektaşi dergahına teslimiyeti simgeleyen 12 köşeli ’teslim taşı’ hediye etti.

Leyla Alaton'dan patron-sekreter ilişkisi analizi