ensonhaber.com

Cumhuriyetin 100. yılına Türkiye yeni kabine ile giriyor.

Türkiye Yüzyılı olarak adlandırılan dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin ederek görev süresini 5 yıl daha uzatmasının ardından yeni kabine de belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde birlikte çalışacağı isimleri tek tek kamuoyuna açıkladı.

Murat Kurum'un başarılı yönetimi ile fark yaratan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı yönetecek yeni isim de belli oldu.

Afet konutları Özhaseki'ye emanet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Özhaseki'nin yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak tanıttı.

AK Parti'nin 'ağır topları' olarak nitelendiren isimlerinden biri olan Özhaseki, yeni dönemde özellikle 6 Şubat deprem felaketiyle birlikte daha da önem kazanan bakanlığı yönetecek.

Mehmet Özhaseki kimdir?

AK Parti'de yıllar boyunca önemli görevlerde bulunan Özhaseki, 1957 yılında Kayseri’de dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamlayan Özhaseki, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü siyasi şartlar ve öğrenci olayları sebebiyle bırakarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi.

Buradan mezun olduktan sonra, aile şirketinin başına geçen Özhaseki. 1994 yerel seçimleriyle birlikte siyasete atıldı.

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanlığı’nı kazanan Özhaseki, 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.

1999'da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan Özhaseki, 2004 yerel seçimlerinde %70.2 gibi rekor bir oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.

Mehmet Özhaseki, 5 dönem Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak şehre damga vurduktan sonra 13 Eylül 2015 tarihinde AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine başladı.

Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti Kayseri milletvekili olarak Meclis'e girdi. Hükümet kurulamaması nedeniyle yenilenen Kasım 2015 seçimiyle yeniden AK Parti Kayseri milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Hükümet'te Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak yer aldı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ankara'dan aday olan fakat kazanamayan Özhaseki, AK Parti'de Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yapmaya başladı.