Meksikalı ekibin tercümanı Cumhuriyet'in iddiasını yalanladı
ensonhaber.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 24 gün geçti.

Asrın felaketi olarak kayıtlara geçen afet, dünyanın da gündemine oturdu.

11 ilde hissedilmesiyle büyük yıkımların yaşandığı depremde, ilk günden itibaren kapsamlı bir şekilde arama-kurtarma çalışmalarına başlandı.

Olaya ilişkin uluslararası yardımı içeren 4'üncü seviye alarm dahi verildi.

Bunun üzerinde birçok ülke, enkaz çalışmalarına destek verilmesi için arama-kurtarma ekiplerini afet bölgesine sevk etti.

Deprem üzerinden provokasyonlar yapıldı

Bu ülkelerin arasında Meksikalı gönüllüler de yer aldı.

Zorlu süreçte birlik ve beraberlik görüntüleri ortaya çıkarken, yaşananların üzerinden provokasyon çalışmaları başlatanlar da oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, muhalefet kanadındaki siyasi liderler tarafından bilinçli şekilde yapılan çalışmalar medyaya da yansıdı.

Ekibin eşyalarının çalındığı iddiası

Cumhuriyet gazetesi tarafından, arama-kurtarma çalışmalarına katılan Meksikalı ekibin bölgede sorunlar yaşadığı yansıtıldı.

Ekibin kullandığı ekipmanların çalındığı ve başlarına silah dayandığı iddia edildi.

Aynı zamanda ekibin başında yer aldığı öne sürülen Aydemir Taşova’nın açıklamaları da yer aldı.

8 yıldır Meksika’da yaşadığını ve Türk kökenli olduğunu belirten şahıs, çalışmalar sırasında AFAD’ın kurtarma ekiplerine çadır vermediğini öne sürdü.

"Bu kişinin bir ekibin lideri olduğu yalan"

İddialar sosyal medyada büyük yankı uyandırırken konuya ilişkin açıklama, Meksikalı ekibin tercümanından geldi.

Kişisel hesabından açıklama yapan genç kadın, Cumhuriyet’in haberinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu kişinin bir ekibin lideri olduğu da yalan, eğitmen olduğu da yalan.” dedi.

"Tek amacı bir çeşit kahraman olmak"

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

Bir haber güvenilir bir gazetede yayınlanınca maalesef direkt doğru olmuyor. 2 gündür herkes bana yazıyor, Meksikalı ekibin ekipmanlarının çalınması doğru mu diye. Üzgünüm, haberi yapan gazeteciler bile bu şahıs tarafından kandırılmış. Ben kim miyim? Meksikalı ekibin tercümanı.

Bu kişinin bir ekibin lideri olduğu da yalan, eğitmen olduğu da yalan. İspanyolca bile bilmeyen biri nasıl tamamı yalnızca İspanyolca konuşan bir ekibin lideri olabilir? Röportajında ekip ekip diye söz ettiği ekipten bir kişi bile bu şahsın kim olduğunu bilmiyordu.

Röportajında “Ekibimle havalimanına geldik, ekibimle şuraya gittik…” dediği ekip Topos Adrenalina Estrella’nın bu kişi ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Bu ekibin lideri kadın bir arama kurtarma gurusu olan Pola Moffitt’tir.
Şahsın Hatay’da kaldığı süre içinde üzerinde Topos Azteca adlı başka bir ekibin üniforması bulunmaktadır ve bu ekip olay yerine şahsın kendisinden en az 4,5 gün sonra intikal etmiştir.

Kendisi gittiği her yerde ben şu ekibin lideriyim, ben bu ekibin lideriyim diye gezmekte ve iyi niyetli genç gönüllüleri etrafına toplayıp enkazlara gitmektedir.

Üşenmeyip adını sanını özellikle Meksika kaynaklarında ararsanız hiçbir kaydı olmadığını görürsünüz. Eşinin Meksikalı olduğu iddia edilen bu şahsın eşi de Meksika’da yaşayan bir Türk’tür ve kendisi bizzat bana Instagram'dan ulaşmış ve eşinden haber alamadığını söylemiştir.

Başından beri asla güvenmediğim bu kişi ile bizzat tartışmam olmuş ve kendisinin her hareketinden şüphe duymuşumdur. Tek amacı bir çeşit kahraman olmak olan bu kişiye daha elzem dertlerimizin olduğu bir zamanda prim vermeyiniz.

Kendisinin kaos durumunda fayda sağlamaya çalışan birinden fazlası olduğunu düşünmüyorum açıkçası.