MHP'li Bal: Konuşulması gereken konu işsizliktir

MHP'li Bal: Konuşulması gereken konu işsizliktir

Samsun Büyük Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Faruk Bal'a, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferhat Günaydın eşlik etti. Bal, açıklamasında seçimde MHP'nin Samsun'da önemli bir mesafe katettiğini söyledi.

''EKONOMİNİN KONUŞULMASI LAZIM''

Seçim döneminde konuşulması gereken konunun işsizlik olduğunu belirten Bal, “Ekonomik çöküntü, tarım, sanayi gibi alanlardaki ciddi değer kayıpları, ciddi gelir kayıpları ve buradan doğan işsizliğe bir çare bulunamayışıdır. Atama bekleyen öğretmenlerin, ölüm orucuna yatan astsubayların ve diğer sosyal kitle içerisinde sorunu olanların durumu konuşulması gerekirken bunların hiçbirisi konuşulmamaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi 11 yıldır yerelde ve genelde yapmış olduğu hizmetlerle veya yapmamış olduğu hizmetlerle kamu vicdanının terazisinde tartılmak yerine Başbakan'ın üstünü örttüğü bu temel sorunlarla ilgili olmak üzere sessizliğini korumaktadır. Ekonominin konuşulması lazım. Son birkaç ay içerisinde faiz, dolar dengelerinin oynaklığı, cari açık, Türkiye'de sıcak para birikimi ve bu sıcak paranın dışarı çıkışı şeklindeki ortaya çıkan sorunlar, Türkiye'nin kırılgan ekonomik yapısını çok daha ciddi noktalara itmiştir” diye konuştu.

“BDP'NİN 3 HEDEFİ VAR”

PKK ile organik irtibatını kesemeyen Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 30 Mart seçimlerine üç tane anlam yüklediğini ifade eden Faruk Bal, “Bir, ‘bu seçimde sınırlar belirlenecektir' diyor. İki, ‘bu seçim özerkliğin referandumudur' diyor. Üç, bu seçim kendilerine göre lider diye tanımladıkları, bize göre ‘bebek katili olan kişinin özgürlüğünün referandumudur' diyor. Bunu da AK Parti ile Oslo'da başlayan, İmralı'da devam eden ve adını süreç diyerek tanımladıkları, bize göre ülke ve millet bütünlüğünün yıkımı olan hain projenin devamına bağlı tutuyorlar. İşte bu proje uygulandığı süre içerisinde Türkiye'de ortaya çıkan sonuç şudur; bir, dağdaki PKK terörist gruplarından sadece bedenen hastalıklı ve ruhi dengesini yitirmiş kontrol edilemeyen gruplar dışarıya çıkartıldı.''

''PKK'YA VERGİ ADI ALTINDA HARAÇ TOPLUYOR''

''İki, Türkiye'den yurt dışına çıkan PKK'lı grupların küçük bir bölümü Suriye'de iç kargaşada orada oluşan özerk bir PYD devletçiğini inşa edebilmek için çıkarak ona yardım için gitti. Geriye kalan PKK unsurlarının tamamı dağda silahlarıyla birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgemizde mezraya, köye, beldeye, ilçeye indi. Dağda silahlı olup eli kanlı bu katiller indikleri yerlerde gece silahlı, gündüz külahlı. Gece vatandaşı tehdit ediyor, gündüz külahı ile karar veriyor. Verdiği kararlar 5 tane; bir, güçlü oldukları yerlerde ‘muhtar azasından muhtarına, meclis üyesinden belediye başkanına ve büyükşehir belediye başkanına kadar adayları biz belirleriz' diyor. ‘Biz' dediği PKK iradesidir. Gece tehdit ediyor, gündüz vatandaştan PKK'ya vergi adı altında haraç topluyor.''

''KAN DAVASI DAHİL BÜTÜN SORUNLARI BEN ÇÖZERİM DİYOR''

'' Her evden bir kişiyi kız veya erkek olduğuna bakılmaksızın PKK'ya ‘asker' adı altında militan topluyor. Bulundukları yöredeki insanların genç çocukları toplayıp 3-5 tane PKK'lı koyup, onların eline PKK paçavrasını verip, resmi geçitler yaptırıyorlar. Şehitlikler kurduruyorlar, ‘öz güvenlik' birimi adı altında asayiş yaptırıyorlar. ‘TC'nin mahkemesine gitmeyeceksin', ‘kan davası dahil bütün sorunları ben çözerim' diyor” şeklinde konuştu.