ensonhaber.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar alan kentlerin yeniden inşası devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yoğun bir çalışma yürütüyor.

Afet konutlarının temeli atıldı

Bakan Murat Kurum, Nurdağı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Kurum, "Gaziantep ve Kilis'i ayağa kaldırmak için tüm ekibimizle birlikte var güzümüzle çalışacağız." dedi. Konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Aklımızda hep bu milletin güzel yarınları var"

Aklımızda hep aziz milletimizin huzuru var. Bu milletin güzel yarınları var. Kalbimizde tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle, ekonomisiyle, yiğit insanlarıyla Gaziantep var, Nurdağı var, İslahiye var.

Gönlümüzde Anadolu'nun gözde şehri, mert insanlarımızın şehri Kilis'imiz var. Yaşadığımız o acı günlerde bile şunu duyduk: 'Allah, devletimize zeval vermesin. Allah, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun.'

"Gece demeden gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız"

Sizler için, yavrularımızın geleceği için ne kadar çaba göstersek emin olun sizin haklarınızı ödeyemeyiz. O yüzden biz de sizlere Şehitkamil'imizin, Şahinbey'imizin huzurlarında söz veriyoruz.

Gaziantep'i ve Kilis'i yeni yuvalarıyla, yeni yaşam alanlarıyla, tüm yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla ayağa kaldırmak için tüm ekibimizle birlikte gece demeden gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız.

İnşallah güzel yuvalarımızı sizlere bir an önce teslim edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım, tüm deprem bölgesinde yeni yuvalarımız için 15'inci günde ilk sözleşmelerimizi imzaladık. Kahramanmaraş'ta, Hatay'da, Adıyaman'da temellerimizi attık. İşte bugün de sayısı 62 bine ulaşan yuvalarımızın harcını Gaziantep'te, Kilis'te aynı anda karıyoruz.

"Beldelerin yeniden ayağa kalkmasının teminatı Recep Tayyip Erdoğan'dır"

Bu harcı kararken, bu harçları dökerken Hacı Bayram Veli'nin 'Şehri inşa etmek insanı da inşa etmektir' sözünü asla ve asla unutmayacağız. 11 şehrimizi, ilçelerimizi, köylerimizi ihya ederken sizin gönlünüzü de yüreğinizi de umudunuzu da inşa ettiğimizi aklımızdan bir an olsun çıkarmayacağız.

Buradan bir kez daha söylüyoruz. Nasıl ki bu ülkenin tüm dev eserlerinin teminatı Cumhurbaşkanımız olduysa, bu kutlu beldelerin yeniden ayağa kalkmasının teminatı bu ülkede 5 milyon yeni yuva kuran Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır.

"İnşallah bir dahaki Ramazan ayında..."

Bakan Kurum, sözlerini tamamlarken, "İnşallah bir dahaki Ramazan ayında yine Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle sıcak yuvalarımızla buluşacağız. Birlikte yepyeni hikayeler yazacağız, yavrularımızı yeni yuvalarına hep birlikte kavuşturacağız diyorum." ifadelerine yer verdi.