Murat Zelan'dan tokat gibi emanet oy yazısı
ensonhaber.com

murat zelan

HDP 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy alarak rekor kırmıştı. Sırrı Süreyya Önder sonuçların hemen ardından "Bize emanet olarak verilen oyların farkındayız" demişti.

DEMİRTAŞ GÜLÜCÜKLERLE, ESPRİLERLE EMANET OYLARI TOPLADI

HDP'ye, HDP'li olmayan, özellikle CHP çevresinden gelen emanet oylarla HDP 80 milletvekili kazanmıştı. O dönem Selahattin Demirtaş ekranlara çıkarılıyor, saz çaldırılıyor, espri üstüne espri yaptırılarak sempati kazanması sağlanıyordu.

EMANET OYLAR SİLAHLI EYLEM OLARAK DÖNDÜ

Sonra işler değişti, HDP 1 Kasım'da oy kaybetti, yüzde 10'a düştü terör örgütü PKK'nın silahlı eylemlerine 'kendisi yapmış kadar' sevindi..

Yeni Şafak yazarı Murat Zelan, Demirtaş'ın bu değişimini ve ona emanet oy verenler yüzünden Türkiye'nin başına gelenleri tek tek sıraladı..

İŞTE O YAZI

Dinle emanet oy; biliyorum, sen, AK Parti tek başına iktidar olmasın diye oyunu emanet ettin. Selahattin Demirtaş gelsin diye değil, Tayyip Erdoğan gitsin diye oy kullandın. Basit bir hesap yaptın: HDP yüzde 10 barajını aşarsa, Meclis'te dört parti olursa AK Parti tek başına iktidar olamaz dedin.

Ve fakat hamleyi yapan aslında sen değildin, “seni başkan yaptırmayacağız" diyen adamdı hamleyi yapan; ona o cümleyi kurduranlardı.

EMANET OY, BÜTÜN BUNLARDA SENİN DE SUÇUN VAR

Sana sesleniyorum 'emanet oy', teröristin siyasetçi kisvesine girmesine sen izin verdin. Sana sesleniyorum emanet oy, sen dedirttin, biz sırtımızı PYD'ye yaslıyoruz diye… Sana sesleniyorum emanet oy, sen dedirttin, PKK sizi tükürüğünde boğar diye. Sana sesleniyorum emanet oy, Türkiyelileşecek diye oy verdiğin o 'insanlara' Türkiye'yi Suriyelileştirme cüretini, cesaretini sen verdin.

Sazına, gülücüğüne, esprisine aldanarak verdiğin emanet oylar bugün hepimize; canlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize mermi ve ölüm olarak döndü.

Sana sesleniyorum emanet oy, Cizre'de senin vebalin var; Silopi'de, Sur'da, İdil'de senin vebalin var.

Sen ne kadar adayları Kandil tarafından belirlenmiş olan HDP'ye oyunu emanet edip AK Parti'den hesap sormaya kalkışsan da, herkes, oy verdiği partinin faaliyetlerinden sorumludur.

FAİL DEĞİLSİN AMA SORUMLUSUN

Şimdi hiç, sosyal medyada, orada burada, ortamlarda filan tatava yapma. Kabul et: Fail değilsin ama sorumlusun. Çünkü sen, emanet oysun!

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN