31 Mart'ta gözaltına alınan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından beraberindeki 57 kişi ile birlikte adliyeye sevk edildi. 2 firari şüpheli için ise yakalama çalışmaları sürüyor.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş çaplı rüşvet, yolsuzluk, suç örgütü kurma ve imar kirliliği soruşturmasında önemli bir aşamaya gelindi.
Soruşturma, 31 Mart Salı sabahı, Bursa merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonla başladı.
TOPLAM 57 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in eşi Seden Bozbey, kızı Side Bozbey Gürer, kardeşleri Ramiz Bozbey ve Ertan Bozbey ile birlikte inşaat şirketi sahipleri, müteahhitler, bazı belediye çalışanları ve vakıf yöneticileri gözaltına alındı.
Bozbey'in Nilüfer Belediye Başkanlığı döneminde, tutuklu eski başkan Turgay Erdem ile bazı belediye çalışanlarının, inşaat projelerinde rüşvet karşılığında usulsüz emsal artışları yaparak kendilerine ve proje sahiplerine maddi menfaat sağladığı öne sürüldü.
57 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürerken, Bozbey'in de aralarında bulunduğu 57 şüphelinin, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.


